Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray loopt start van Eneco Tour mis

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2015 - 17:14

Het is Venray niet gelukt om de start van de Eneco Tour binnen te halen, zo heeft de organisatie van de wielerkoers donderdag laten weten.

De start is toegewezen aan de provincie Friesland.

Te weinig tijd
"We hadden te weinig tijd om het benodigde geld bijeen weten te krijgen", zegt Christ van den Munckhof van de Stichting Wielerpromotie Venray. Het ging om zo’n 150.000 euro.

Goede hoop
Twee weken geleden meldde de stichting nog goede hoop te hebben het geld bijeen te krijgen, maar de provincie Friesland, ook kandidaat voor de Eneco Tour-start, had haar financiële zaken eerder op orde.

2016-2018
Venray zet nu in op de komende jaren. "Wij hebben de intentie om volgend jaar, in 2017 en 2018 een keer de proloog, de tijdrit en de finish van een etappe te organiseren", zegt Van den Munckhof. "Het is natuurlijk jammer dat het niet voor dit jaar is gelukt, maar hierdoor hebben we nu wel meer tijd om voldoende sponsors te vinden."

Heerlen
De Eneco Tour wordt dit jaar van 10 tot en met 16 augustus verreden. Heerlen is dit jaar opnieuw gastheer van de start van de koninginnenrit.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Eneco Tour start mogelijk in Venray
Etappefinish Eneco Tour 2017 in Venray
ANP
Eneco Tour start opnieuw in Heerlen
Eneco Tour komt wederom naar Sittard
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen