Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray krijgt lachgaswinkel: gemeente niet blij

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 12:21

In het centrum van Venray opent vrijdag een winkel voor lachgasgebruikers. In de shop kunnen mensen ballonnen met lachgas gebruiken.

Ook beginnen de eigenaren een bezorgdienst voor het product.

Festivals
De opening van de winkel is opmerkelijk. Volgens onderzoeken kan het gebruik van het gas leiden tot gezondheidsklachten. Daarom verbieden steeds meer gemeenten en festivals in Nederland het gebruik van lachgas.

Niet blij
De gemeente Venray is niet blij met het initiatief maar kan het niet tegenhouden. De gemeente laat in een reactie weten dat de winkel met het oog op de openbare orde en volksgezondheid niet wenselijk is. 'Maar we hebben geen wettelijke regels om de winkel tegen te houden", zo laat een woordvoerder weten.

18+
De gemeente heeft wel aangegeven dat het gebruik en overlast in de openbare ruimte aan te gaan pakken. Daarom wordt gewerkt aan een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. De gemeente heeft afspraken gemaakt met het bedrijf om overlast in het centrum tegen te gaan. Mensen kunnen alleen ballonnen in de winkel gebruiken. Daarvoor zijn 30 bioscoopstoelen geïnstalleerd. Ook gaat de winkel een streng deurbeleid hanteren en erop toezien dat niemand ballonnen mee naar buiten neemt. Ook verkoopt de winkel niet aan jongeren onder de 18 jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen