Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray krijgt lachgaswinkel: gemeente niet blij

Geplaatst opdonderdag 1 augustus 2019 - 12:21

In het centrum van Venray opent vrijdag een winkel voor lachgasgebruikers. In de shop kunnen mensen ballonnen met lachgas gebruiken.

Ook beginnen de eigenaren een bezorgdienst voor het product.

Festivals
De opening van de winkel is opmerkelijk. Volgens onderzoeken kan het gebruik van het gas leiden tot gezondheidsklachten. Daarom verbieden steeds meer gemeenten en festivals in Nederland het gebruik van lachgas.

Niet blij
De gemeente Venray is niet blij met het initiatief maar kan het niet tegenhouden. De gemeente laat in een reactie weten dat de winkel met het oog op de openbare orde en volksgezondheid niet wenselijk is. 'Maar we hebben geen wettelijke regels om de winkel tegen te houden", zo laat een woordvoerder weten.

18+
De gemeente heeft wel aangegeven dat het gebruik en overlast in de openbare ruimte aan te gaan pakken. Daarom wordt gewerkt aan een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening. De gemeente heeft afspraken gemaakt met het bedrijf om overlast in het centrum tegen te gaan. Mensen kunnen alleen ballonnen in de winkel gebruiken. Daarvoor zijn 30 bioscoopstoelen geïnstalleerd. Ook gaat de winkel een streng deurbeleid hanteren en erop toezien dat niemand ballonnen mee naar buiten neemt. Ook verkoopt de winkel niet aan jongeren onder de 18 jaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen