Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray: cameratoezicht tegen afvaldump

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 14:42

Burgemeester en Wethouders van Venray willen een onderzoek doen naar de invoering van cameratoezicht om afvaldump te bestrijden.

Het wetsvoorstel dat flexibel cameratoezicht mogelijk maakt, zou deze oplossing dichterbij kunnen brengen. Dat staat in de voorjaarsnota van het college, een tussenbalans van het lopende begrotingsjaar.

Illegaal dumpen
Afvaldump is vooral het CDA, verreweg de grootste partij in de gemeenteraad, al vele jaren een doorn in het oog. Het illegaal dumpen van afval is een fenomeen dat met name in de wijken Brukske en Veltum waarneembaar is.

Privacy
Eerdere pogingen om cameratoezicht in te voeren, mislukten. Bezwaren waren onder meer de hoge kosten en de aantasting van de privacy. In het coalitieakkoord werd een onderzoek naar cameratoezicht vorig jaar echter weer opgenomen.

Flexibele camera's
Het wetsvoorstel flexibel cameratoezicht, dat ter goedkeuring bij de Eerste Kamer ligt, zou tegemoet kunnen komen aan de bezwaren. De camera’s worden niet op vaste plekken opgehangen, maar zijn verplaatsbaar, wat financieel gunstiger is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venray zet camera's in tegen afvaldumping
Meerssenaren zetten meeste gft-afval aan de straat
Actie voor behoud cameratoezicht coffeeshop Roermond
Winkeliers Brunssum willen cameratoezicht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen