Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray: cameratoezicht tegen afvaldump

Geplaatst opdinsdag 2 juni 2015 - 14:42

Burgemeester en Wethouders van Venray willen een onderzoek doen naar de invoering van cameratoezicht om afvaldump te bestrijden.

Het wetsvoorstel dat flexibel cameratoezicht mogelijk maakt, zou deze oplossing dichterbij kunnen brengen. Dat staat in de voorjaarsnota van het college, een tussenbalans van het lopende begrotingsjaar.

Illegaal dumpen
Afvaldump is vooral het CDA, verreweg de grootste partij in de gemeenteraad, al vele jaren een doorn in het oog. Het illegaal dumpen van afval is een fenomeen dat met name in de wijken Brukske en Veltum waarneembaar is.

Privacy
Eerdere pogingen om cameratoezicht in te voeren, mislukten. Bezwaren waren onder meer de hoge kosten en de aantasting van de privacy. In het coalitieakkoord werd een onderzoek naar cameratoezicht vorig jaar echter weer opgenomen.

Flexibele camera's
Het wetsvoorstel flexibel cameratoezicht, dat ter goedkeuring bij de Eerste Kamer ligt, zou tegemoet kunnen komen aan de bezwaren. De camera’s worden niet op vaste plekken opgehangen, maar zijn verplaatsbaar, wat financieel gunstiger is.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venray zet camera's in tegen afvaldumping
Meerssenaren zetten meeste gft-afval aan de straat
Actie voor behoud cameratoezicht coffeeshop Roermond
Winkeliers Brunssum willen cameratoezicht
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen