Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlose VVD krijgt tik op vingers vanwege reclamekrantje

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 14:36

Een reclamekrantje van de Venlose VVD dat vlak voor de verkiezingen verscheen, kon niet door de beugel. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie.

De partij liet de krant in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen huis aan huis bezorgen. Het blaadje werd gepresenteerd als speciale uitgave van het Dagblad voor Noord-Limburg.

Net echt
De Reclame Code Commissie kwam in actie na een klacht van de 17-jarige Nils van der Grinten uit Venlo. Hij is zelf lid van de jongerenpartij van GroenLinks, maar zegt de klacht op persoonlijke titel te hebben ingediend. Volgens de scholier was het reclamekrantje van VVD niet van een echte krant te onderscheiden.

Mag niet
De jongen ondernam actie na overleg met zijn familie: "Wij hadden al snel door dat er iets niet klopte. Toen heb ik de Nederlandse Reclame Code erbij gepakt en daar stond duidelijk in dat dit niet mag", aldus Van der Grinten.

De Reclame Code Commissie kan geen boetes uitdelen, maar zegt wel dat de VVD in de toekomst niet meer op deze manier reclame mag maken.

De VVD Venlo was niet bereikbaar voor commentaar.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen