Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose VVD krijgt tik op vingers vanwege reclamekrantje

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 14:36

Een reclamekrantje van de Venlose VVD dat vlak voor de verkiezingen verscheen, kon niet door de beugel. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie.

De partij liet de krant in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen huis aan huis bezorgen. Het blaadje werd gepresenteerd als speciale uitgave van het Dagblad voor Noord-Limburg.

Net echt
De Reclame Code Commissie kwam in actie na een klacht van de 17-jarige Nils van der Grinten uit Venlo. Hij is zelf lid van de jongerenpartij van GroenLinks, maar zegt de klacht op persoonlijke titel te hebben ingediend. Volgens de scholier was het reclamekrantje van VVD niet van een echte krant te onderscheiden.

Mag niet
De jongen ondernam actie na overleg met zijn familie: "Wij hadden al snel door dat er iets niet klopte. Toen heb ik de Nederlandse Reclame Code erbij gepakt en daar stond duidelijk in dat dit niet mag", aldus Van der Grinten.

De Reclame Code Commissie kan geen boetes uitdelen, maar zegt wel dat de VVD in de toekomst niet meer op deze manier reclame mag maken.

De VVD Venlo was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen