Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose VVD krijgt tik op vingers vanwege reclamekrantje

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 14:36

Een reclamekrantje van de Venlose VVD dat vlak voor de verkiezingen verscheen, kon niet door de beugel. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie.

De partij liet de krant in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen huis aan huis bezorgen. Het blaadje werd gepresenteerd als speciale uitgave van het Dagblad voor Noord-Limburg.

Net echt
De Reclame Code Commissie kwam in actie na een klacht van de 17-jarige Nils van der Grinten uit Venlo. Hij is zelf lid van de jongerenpartij van GroenLinks, maar zegt de klacht op persoonlijke titel te hebben ingediend. Volgens de scholier was het reclamekrantje van VVD niet van een echte krant te onderscheiden.

Mag niet
De jongen ondernam actie na overleg met zijn familie: "Wij hadden al snel door dat er iets niet klopte. Toen heb ik de Nederlandse Reclame Code erbij gepakt en daar stond duidelijk in dat dit niet mag", aldus Van der Grinten.

De Reclame Code Commissie kan geen boetes uitdelen, maar zegt wel dat de VVD in de toekomst niet meer op deze manier reclame mag maken.

De VVD Venlo was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen