Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose ventilatorproducent Vostermans breidt fors uit

Geplaatst opwoensdag 6 maart 2019 - 13:39

Vostermans in Venlo gaat miljoenen investeren in drie nieuwe fabriekshallen. De producent van ventilatoren is de laatste jaren zo hard gegroeid dat zij extra ruimte nodig heeft.

Het bedrijf heeft op dit moment tien fabriekshallen in Venlo met een oppervlak van 24.000 vierkante meter.

Ruimtegebrek
Daar komt volgens directeur/eigenaar Henk Vostermans nu 10.000 vierkante meter bij. "Dat is hard nodig omdat we gewoon te weinig ruimte hebben", zegt hij. "We zijn de laatste vijf jaar 75 procent gegroeid en ook het aantal werknemers is fors toegenomen. Daardoor kampen we nu met ruimtegebrek."

Opleving
Dit jaar verwacht het bedrijf opnieuw een groei van zo'n tien procent. "We profiteren van de opleving van de economie", zegt Vostermans. "Daarnaast hebben we met Zuidoost-Azië een nieuwe groeimarkt gevonden."

Factoren
De plannen voor de nieuwbouw in Venlo worden op dit moment uitgewerkt. Eind 2019 moet de eerste schop de grond in. Wereldwijd werken 440 mensen bij Vostermans, van wie 370 in Venlo. Dat aantal zal de komende jaren oplopen. "Door de nieuwbouw zal het aantal arbeidsplaatsen toenemen", zegt Vostermans. "Het zal om tientallen extra banen gaan. Maar dat hangt van veel factoren af."

Concurreren
De drie nieuwe bedrijfshallen moeten verrijzen op een stuk grond naast de huidige fabriekshallen dat het bedrijf onlangs heeft gekocht
. De nieuwbouw gaat zo'n 7 miljoen euro kosten. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf al zo'n 20 miljoen euro in Venlo geïnvesteerd. "We hebben nieuwe machines en robots aangeschaft", zegt Vostermans. "Die hebben we nodig om te kunnen concurreren met de rest van de wereld. Maar we hebben ook panden opgeknapt."

250.000 ventilatoren
Vostermans heeft naast de hoofdvestiging in Venlo ook vestigingen in China, Maleisië en de Verenigde Staten. Het bedrijf maakt jaarlijks zo'n 250.000 ventilatoren voor de industrie en agrarische sector. In 2017 had het bedrijf een omzet van ruim 67 miljoen euro. De winst bedroeg toen 5,7 miljoen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten