Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose vastelaovesdocumentaire ook op landelijke tv

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 16:37

De Venlose documentaire Nao 't Zuuje wordt vlak voor carnaval uitgezonden op de landelijke tv.

De documentaire is op donderdag 8 februari, de donderdag voor vastelaovend, te zien op NPO3. Het gaat om een speciale kortere tv-versie.

Stadsprins
Nao 't Zuuje is gemaakt op initiatief van Lex Uiting, die afgelopen jaar stadsprins was in Venlo. Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft de documentaire geregisseerd, gefilmd en gemonteerd. De Tegelse Pieter Kuijpers produceert de film. Tijdens de opnames zijn prins Lex en andere bekende Venlonaren gevolgd tijdens carnaval.

Lees ook: 'Nao 't zuuje' in première tijdens Limburgs Film Festival

Première
Voordat de film op televisie te zien is, gaat deze eerst in première tijdens het Limburgs Film Festival. Op 6 januari is de film voor het eerst te zien in theater De Maaspoort in Venlo.

Het L1 Cultuurcafé besteedt komende zaterdag uitgebreid aandacht aan de documentaire. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen