Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose vastelaovesdocumentaire ook op landelijke tv

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 16:37

De Venlose documentaire Nao 't Zuuje wordt vlak voor carnaval uitgezonden op de landelijke tv.

De documentaire is op donderdag 8 februari, de donderdag voor vastelaovend, te zien op NPO3. Het gaat om een speciale kortere tv-versie.

Stadsprins
Nao 't Zuuje is gemaakt op initiatief van Lex Uiting, die afgelopen jaar stadsprins was in Venlo. Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft de documentaire geregisseerd, gefilmd en gemonteerd. De Tegelse Pieter Kuijpers produceert de film. Tijdens de opnames zijn prins Lex en andere bekende Venlonaren gevolgd tijdens carnaval.

Lees ook: 'Nao 't zuuje' in première tijdens Limburgs Film Festival

Première
Voordat de film op televisie te zien is, gaat deze eerst in première tijdens het Limburgs Film Festival. Op 6 januari is de film voor het eerst te zien in theater De Maaspoort in Venlo.

Het L1 Cultuurcafé besteedt komende zaterdag uitgebreid aandacht aan de documentaire. Lees hier meer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen