Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose vastelaovesdocumentaire gaat de grens over

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 17:26

De Venlose vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje blijkt zo'n succes te zijn, dat die binnenkort ook in Amsterdam te zien is.

Op zondag 21 januari is de film over stadsprins Lex Uiting te zien in bioscoop LAB 111, meldt producent Pupkin Film. Ook daar lijkt het erop dat de docu populair is, want er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Uitverkocht
Nao 't Zuuje ging 6 januari in première in Venlo. Daar is deze tot eind januari te zien in de bioscoop, maar de kaartjes voor alle 29 de vertoningen zijn stijf uitverkocht.

Lees ook: Docu over stadsprins Lex Uiting van Venlo in première

Voor de documentaire werd Lex Uiting afgelopen carnavalsseizoen met de camera gevolgd. Hij en een aantal anderen vertellen in de film over de sociale rol die carnaval vervult in hun leven.

Lees ook: Venlose vastelaovesdocumentaire ook op landelijke tv

Televisie
Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft daarnaast een verkochte versie gemaakt die vlak voor carnaval te zien is op de nationale televisie.

Maastricht
Vanaf donderdag is de film ook te zien in filmhuis Lumière in Maastricht. Daar wordt de film in eerste instantie drie keer vertoond. Later worden nog extra data bekendgemaakt.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen