Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose vastelaovesdocumentaire gaat de grens over

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 17:26

De Venlose vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje blijkt zo'n succes te zijn, dat die binnenkort ook in Amsterdam te zien is.

Op zondag 21 januari is de film over stadsprins Lex Uiting te zien in bioscoop LAB 111, meldt producent Pupkin Film. Ook daar lijkt het erop dat de docu populair is, want er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Uitverkocht
Nao 't Zuuje ging 6 januari in première in Venlo. Daar is deze tot eind januari te zien in de bioscoop, maar de kaartjes voor alle 29 de vertoningen zijn stijf uitverkocht.

Lees ook: Docu over stadsprins Lex Uiting van Venlo in première

Voor de documentaire werd Lex Uiting afgelopen carnavalsseizoen met de camera gevolgd. Hij en een aantal anderen vertellen in de film over de sociale rol die carnaval vervult in hun leven.

Lees ook: Venlose vastelaovesdocumentaire ook op landelijke tv

Televisie
Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft daarnaast een verkochte versie gemaakt die vlak voor carnaval te zien is op de nationale televisie.

Maastricht
Vanaf donderdag is de film ook te zien in filmhuis Lumière in Maastricht. Daar wordt de film in eerste instantie drie keer vertoond. Later worden nog extra data bekendgemaakt.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen