Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose vastelaovesdocumentaire gaat de grens over

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 17:26

De Venlose vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje blijkt zo'n succes te zijn, dat die binnenkort ook in Amsterdam te zien is.

Op zondag 21 januari is de film over stadsprins Lex Uiting te zien in bioscoop LAB 111, meldt producent Pupkin Film. Ook daar lijkt het erop dat de docu populair is, want er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Uitverkocht
Nao 't Zuuje ging 6 januari in première in Venlo. Daar is deze tot eind januari te zien in de bioscoop, maar de kaartjes voor alle 29 de vertoningen zijn stijf uitverkocht.

Lees ook: Docu over stadsprins Lex Uiting van Venlo in première

Voor de documentaire werd Lex Uiting afgelopen carnavalsseizoen met de camera gevolgd. Hij en een aantal anderen vertellen in de film over de sociale rol die carnaval vervult in hun leven.

Lees ook: Venlose vastelaovesdocumentaire ook op landelijke tv

Televisie
Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft daarnaast een verkochte versie gemaakt die vlak voor carnaval te zien is op de nationale televisie.

Maastricht
Vanaf donderdag is de film ook te zien in filmhuis Lumière in Maastricht. Daar wordt de film in eerste instantie drie keer vertoond. Later worden nog extra data bekendgemaakt.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen