Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose vastelaovesdocumentaire gaat de grens over

Geplaatst opmaandag 15 januari 2018 - 17:26

De Venlose vastelaovesdocumentaire Nao 't Zuuje blijkt zo'n succes te zijn, dat die binnenkort ook in Amsterdam te zien is.

Op zondag 21 januari is de film over stadsprins Lex Uiting te zien in bioscoop LAB 111, meldt producent Pupkin Film. Ook daar lijkt het erop dat de docu populair is, want er is nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Uitverkocht
Nao 't Zuuje ging 6 januari in première in Venlo. Daar is deze tot eind januari te zien in de bioscoop, maar de kaartjes voor alle 29 de vertoningen zijn stijf uitverkocht.

Lees ook: Docu over stadsprins Lex Uiting van Venlo in première

Voor de documentaire werd Lex Uiting afgelopen carnavalsseizoen met de camera gevolgd. Hij en een aantal anderen vertellen in de film over de sociale rol die carnaval vervult in hun leven.

Lees ook: Venlose vastelaovesdocumentaire ook op landelijke tv

Televisie
Filmmaker Rob Hodselmans uit Belfeld heeft daarnaast een verkochte versie gemaakt die vlak voor carnaval te zien is op de nationale televisie.

Maastricht
Vanaf donderdag is de film ook te zien in filmhuis Lumière in Maastricht. Daar wordt de film in eerste instantie drie keer vertoond. Later worden nog extra data bekendgemaakt.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen