Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose tieners opgepakt voor valsmunterij

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 18:16

Twee minderjarige jongens uit Venlo zijn opgepakt omdat ze betrokken zijn bij een groep valsmunters.

De jongens van 16 en 17 namen valse biljetten van 50 euro af van een valsemunter uit Beekbergen.

150.000 nep-euro
Die man maakte tussen december vorig jaar en april dit jaar volgens de politie bijna 3000 valse briefjes van 50. Dat namaakgeld verkocht hij behalve aan de twee Venlonaren ook aan man uit Rosmalen en het Gelderse Gendt.

Telefoon
Door die laatste kwam het balletje voor de politie aan het rollen. Na een tip hielden agenten deze Gendtenaar op een carpoolplek aan, toen hij juist 25 valse biljetten had gekocht. Met de telefoongegevens van deze verdachte kon de politie valsemunter zelf aanhouden, en kwamen ook de vier andere handelaars in beeld.

Tijdens het onderzoek heeft de politie zo'n 100 valse briefjes van 50 euro teruggevonden. Alle verdachten zijn op dit moment op vrije voeten, de vermeende valsmunter onder voorwaarden.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vals geld in omloop op Tegelse kermis
Pandora
Onderzoek naar afpersing: arrestaties in Blerick en Reuver
Aanhoudingen, drugs en vals geld in woning Maastricht
Geleners opgepakt met valse biljetten van 50 euro
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen