Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose tekening binnenkort op Amerikaans billboard

Geplaatst opzondag 19 september 2021 - 15:00

De tekening 'Mongolia Street' van de Venlose grafisch ontwerper Albert Kiefer prijkt binnenkort op een metershoog billboard in Amerika.

Kiefer's inzending werd door de jury van Fine Art America uitgekozen als één van de twintig winnaars.

Bestemming onbekend
De precieze plek van het kunstwerk is nog niet bekend. "Ik heb de organisatie gevraagd me op de hoogte te houden", vertelt een trotse Albert Kiefer (61). Het billboard zou in de herfst geplaatst moeten worden.

Democratisch gekozen
Zijn tekening werd uit duizenden inzendingen geselecteerd. "De eerste selectie bestond uit een stemronde door publiek. Mensen konden via internet hun stem uitbrengen op een werk. Om mee te dingen naar een plek in de juryselectie moest je minimaal honderd stemmen hebben gekregen. Mijn drie inzendingen konden gelukkig allemaal rekenen op een krappe tweehonderd stemmen."

img_2588
Albert Kiefer aan zijn schetstafel
Foto: Guus Benders

Vervolgens was het aan de jury om te beslissen welke werken ook daadwerkelijk het Amerikaanse straatbeeld zouden versieren. Kiefer's tekening van een straat in Mongolië werd uitgekozen en kon daarbij rekenen op lof van de jury.

Niet fysiek geweest
De straat die hij schetste heeft hij overigens zelf nooit in levende lijven bewandeld. "Omdat ik voornamelijk gebouwen teken, haal ik mijn inspiratie vaak uit Google Streetview. Daar gaat soms heel wat tijd aan vooraf om een mooie straat te vinden. Deze vond ik in Mongolië, maar ik weet niet meer welke straat het precies is in Mongolië."

Lees ook: Venlose tekenaar is plots een Instagram-fenomeen

In de kijker
Kiefer, zelf grafisch ontwerper, beschouwt het toekomstige billboard als een mooie etalage van zijn werk. Toch blijft hij nuchter op het gebied van toekomstige aanvragen of bestellingen: "Ik merk dat als iets op social media veel bekeken wordt, dat niet per se hoeft te betekenen dat er ook tientallen fysieke bestellingen aan vasthangen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen