Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose tekenaar is plots een Instagram-fenomeen

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 6:00

De Venlose tekenaar Albert Kiefer heeft sinds dit weekend meer dan 50.000 volgers op Instagram. Kiefer maakt dagelijks een tekening van een gebouw en deelt die plaat ook op Facebook en Instagram.

Het begon in 2016 als een hobbyproject van de visueel designer, om zijn tekenvaardigheden bij te spijkeren. Inmiddels is hij populairder op Instagram dan bekende Limburgers als actrice Hadewych Minis (24.000 volgers) en zelfs wielrenner Tom Dumoulin (39.000 volgers).

Ouderwets tekenen
Beroepsmatig maakt Kiefer vooral digitale animaties en visualisaties op de computer. Dat is ook tekenen, maar dan van een heel andere orde. Omdat hij het handwerk weer terug onder de knie wilde krijgen, besloot hij drie jaar geleden te starten met een schetsproject. Hij begon met het tekenen van gebouwen in zijn directe omgeving. Veel markante gebouwen in Venlo, Blerick en Tegelen belandden zo in zijn schetsboeken en op internet. Met veel reacties tot gevolg. Veel mensen vroegen hem om hun huis te tekenen.

Iedere dag online
Inmiddels beperkt hij zich al lang niet meer tot Venlo en omgeving. Ook van andere steden zoals Maastricht, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag zijn inmiddels complete verzamelingen verschenen. Overal waar hij gaat, gaat zijn schetsboek mee. Ook naar het buitenland: Duitsland, de Franse Provence en Schotland zijn al vastgelegd. Want wat er ook gebeurt: "Iedere dag komt er nieuwe een tekening online."

Grote hobby
Een hobby is het volgens Kiefer nog altijd. "Maar wel een hobby die groter is geworden dan ik ooit gedacht had." Er zijn inmiddels plannen om zijn favoriete tekeningen te bundelen in boekvorm. En er heeft zich ook een uitgever gemeld die de techniek achter de tekeningen wil duiden. "Daarmee kan ik ook educatie geven in de vorm van workshops", stelt Kiefer "Ik ben dertig jaar geleden afgestudeerd als tekendocent, maar heb dat toen meteen achter me gelaten. Nu keert dat terug en is die cirkel toch weer rond."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen