Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose tekenaar is plots een Instagram-fenomeen

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 6:00

De Venlose tekenaar Albert Kiefer heeft sinds dit weekend meer dan 50.000 volgers op Instagram. Kiefer maakt dagelijks een tekening van een gebouw en deelt die plaat ook op Facebook en Instagram.

Het begon in 2016 als een hobbyproject van de visueel designer, om zijn tekenvaardigheden bij te spijkeren. Inmiddels is hij populairder op Instagram dan bekende Limburgers als actrice Hadewych Minis (24.000 volgers) en zelfs wielrenner Tom Dumoulin (39.000 volgers).

Ouderwets tekenen
Beroepsmatig maakt Kiefer vooral digitale animaties en visualisaties op de computer. Dat is ook tekenen, maar dan van een heel andere orde. Omdat hij het handwerk weer terug onder de knie wilde krijgen, besloot hij drie jaar geleden te starten met een schetsproject. Hij begon met het tekenen van gebouwen in zijn directe omgeving. Veel markante gebouwen in Venlo, Blerick en Tegelen belandden zo in zijn schetsboeken en op internet. Met veel reacties tot gevolg. Veel mensen vroegen hem om hun huis te tekenen.

Iedere dag online
Inmiddels beperkt hij zich al lang niet meer tot Venlo en omgeving. Ook van andere steden zoals Maastricht, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag zijn inmiddels complete verzamelingen verschenen. Overal waar hij gaat, gaat zijn schetsboek mee. Ook naar het buitenland: Duitsland, de Franse Provence en Schotland zijn al vastgelegd. Want wat er ook gebeurt: "Iedere dag komt er nieuwe een tekening online."

Grote hobby
Een hobby is het volgens Kiefer nog altijd. "Maar wel een hobby die groter is geworden dan ik ooit gedacht had." Er zijn inmiddels plannen om zijn favoriete tekeningen te bundelen in boekvorm. En er heeft zich ook een uitgever gemeld die de techniek achter de tekeningen wil duiden. "Daarmee kan ik ook educatie geven in de vorm van workshops", stelt Kiefer "Ik ben dertig jaar geleden afgestudeerd als tekendocent, maar heb dat toen meteen achter me gelaten. Nu keert dat terug en is die cirkel toch weer rond."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen