Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose tekenaar is plots een Instagram-fenomeen

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 6:00

De Venlose tekenaar Albert Kiefer heeft sinds dit weekend meer dan 50.000 volgers op Instagram. Kiefer maakt dagelijks een tekening van een gebouw en deelt die plaat ook op Facebook en Instagram.

Het begon in 2016 als een hobbyproject van de visueel designer, om zijn tekenvaardigheden bij te spijkeren. Inmiddels is hij populairder op Instagram dan bekende Limburgers als actrice Hadewych Minis (24.000 volgers) en zelfs wielrenner Tom Dumoulin (39.000 volgers).

Ouderwets tekenen
Beroepsmatig maakt Kiefer vooral digitale animaties en visualisaties op de computer. Dat is ook tekenen, maar dan van een heel andere orde. Omdat hij het handwerk weer terug onder de knie wilde krijgen, besloot hij drie jaar geleden te starten met een schetsproject. Hij begon met het tekenen van gebouwen in zijn directe omgeving. Veel markante gebouwen in Venlo, Blerick en Tegelen belandden zo in zijn schetsboeken en op internet. Met veel reacties tot gevolg. Veel mensen vroegen hem om hun huis te tekenen.

Iedere dag online
Inmiddels beperkt hij zich al lang niet meer tot Venlo en omgeving. Ook van andere steden zoals Maastricht, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag zijn inmiddels complete verzamelingen verschenen. Overal waar hij gaat, gaat zijn schetsboek mee. Ook naar het buitenland: Duitsland, de Franse Provence en Schotland zijn al vastgelegd. Want wat er ook gebeurt: "Iedere dag komt er nieuwe een tekening online."

Grote hobby
Een hobby is het volgens Kiefer nog altijd. "Maar wel een hobby die groter is geworden dan ik ooit gedacht had." Er zijn inmiddels plannen om zijn favoriete tekeningen te bundelen in boekvorm. En er heeft zich ook een uitgever gemeld die de techniek achter de tekeningen wil duiden. "Daarmee kan ik ook educatie geven in de vorm van workshops", stelt Kiefer "Ik ben dertig jaar geleden afgestudeerd als tekendocent, maar heb dat toen meteen achter me gelaten. Nu keert dat terug en is die cirkel toch weer rond."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen