Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlose tekenaar is plots een Instagram-fenomeen

Geplaatst opdinsdag 18 juni 2019 - 6:00

De Venlose tekenaar Albert Kiefer heeft sinds dit weekend meer dan 50.000 volgers op Instagram. Kiefer maakt dagelijks een tekening van een gebouw en deelt die plaat ook op Facebook en Instagram.

Het begon in 2016 als een hobbyproject van de visueel designer, om zijn tekenvaardigheden bij te spijkeren. Inmiddels is hij populairder op Instagram dan bekende Limburgers als actrice Hadewych Minis (24.000 volgers) en zelfs wielrenner Tom Dumoulin (39.000 volgers).

Ouderwets tekenen
Beroepsmatig maakt Kiefer vooral digitale animaties en visualisaties op de computer. Dat is ook tekenen, maar dan van een heel andere orde. Omdat hij het handwerk weer terug onder de knie wilde krijgen, besloot hij drie jaar geleden te starten met een schetsproject. Hij begon met het tekenen van gebouwen in zijn directe omgeving. Veel markante gebouwen in Venlo, Blerick en Tegelen belandden zo in zijn schetsboeken en op internet. Met veel reacties tot gevolg. Veel mensen vroegen hem om hun huis te tekenen.

Iedere dag online
Inmiddels beperkt hij zich al lang niet meer tot Venlo en omgeving. Ook van andere steden zoals Maastricht, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht en Den Haag zijn inmiddels complete verzamelingen verschenen. Overal waar hij gaat, gaat zijn schetsboek mee. Ook naar het buitenland: Duitsland, de Franse Provence en Schotland zijn al vastgelegd. Want wat er ook gebeurt: "Iedere dag komt er nieuwe een tekening online."

Grote hobby
Een hobby is het volgens Kiefer nog altijd. "Maar wel een hobby die groter is geworden dan ik ooit gedacht had." Er zijn inmiddels plannen om zijn favoriete tekeningen te bundelen in boekvorm. En er heeft zich ook een uitgever gemeld die de techniek achter de tekeningen wil duiden. "Daarmee kan ik ook educatie geven in de vorm van workshops", stelt Kiefer "Ik ben dertig jaar geleden afgestudeerd als tekendocent, maar heb dat toen meteen achter me gelaten. Nu keert dat terug en is die cirkel toch weer rond."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen