Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose rapper Jiri11 brengt na zware periode solo-EP uit

Geplaatst opdonderdag 12 november 2020 - 21:47

De Venlose Jiri Taihuttu, artiestennaam Jiri11, heeft na een bewogen periode zijn eerste solo-EP 'Sin City' uitgebracht. Na een lange stilte laat de muzikant weer iets van zich horen.

De sound die de 23-jarige muzikant op zijn soloproject laat horen is grofweg samen te vatten als een combinatie van hiphop en R&B. Ook zijn er meerdere gitaarsolo's te horen op het album; Jiri Taihuttu speelde vroeger gitaar in een Venloos flamenco-duo met zijn vader.

Lees ook: Venlose hiphoppers ANBU geportretteerd in documentaire

Dank
Taihuttu plaatste woensdag op Instagram een bericht over de release van zijn EP. Daarin bedankt hij onder andere zijn vrienden en collega's Menno en Dylan van ANBU: een Venlose rapformatie die naast muziek ook eigen kleding uitbrengt.

Ziekte
Ook benoemt hij in het bijzonder overleden vriend Delano Brouwers. Brouwers was een Venlose videoclipregisseur die ook video's maakte voor ANBU. De Venlonaar overleed vorig jaar aan kanker. Taihuttu laat in een interview met 3voor12 weten dat hij mede door het overlijden van zijn vriend een zware tijd achter de rug heeft.

In de put
Hij zat naar eigen zeggen in de put: "Ik gebruikte veel lachgasballonnen om dat allemaal weg te stoppen en blowde veel." In deze periode verliet Jiri11 ook het label TRIFECTA van Ali B waar hij onder contract stond. Hij heeft toen een lange tijd geen muziek meer gemaakt.

Lees ook: Limburgse rapper tekent contract bij Ali B.

Dreadlocks
In hetzelfde interview vertelt Taihuttu over het moment dat hij op een dag in de spiegel keek en zag dat een van zijn rasta's verdwenen was. Hij had opeens een kale plek, midden tussen een bos vol haar. Na een bezoek aan een kliniek bleek hij last te hebben van alopecia: een aandoening waardoor je plots gedeeltelijk kaal wordt. Door stress en niet slapen kun je zulke kale plekken krijgen.

Afscheren
Hij besloot zijn dreads af te scheren, iets dat ook een symbolische waarde kreeg. Door de dreadlocks die hij zestien jaar bij zich droeg af te scheren, liet hij naar eigen zeggen ook zijn verleden achter zich. "Als je dreadlocks hebt, geloof je dat die bepaalde emoties en ervaringen meedragen." Zo'n drie maanden geleden begon hij weer met componeren en schrijven. Na een muzikale radiostilte van anderhalf jaar heeft dit geleid tot de EP 'Sin City'.

Taihuttu, geen onbekende naam
Taihuttu komt uit een familie met enige bekendheid op het gebied van sport en cultuur. Zijn vader speelde tot eind vorige eeuw in de Venlose metalband Gin on the Rocks. Oom John Taihuttu kwam uit voor VVV-Venlo en Fortuna Sittard en broer Jim is bekend van dj-formatie Yellow Claw. Jiri heeft zelf ook samengewerkt met bekende artiesten als Ronnie Flex, Famke Louise en Jonna Fraser.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen