Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose puddingfabriek moet deels open voor publiek

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 12:01

Eigenaar Han Pasch zoekt naar een deels publieke functie voor de monumentale puddingfabriek in de Venlose Houtstraat.

"Bij het renoveren worden iedere week weer nieuwe bijzondere zaken in het pand ontdekt. Het is zonde om die allemaal achter slot en grendel te zetten", zegt Pasch tegen Dagblad de Limburger.

19e eeuw
Bij die werkzaamheden werden deze week oude muurschilderingen uit de negentiende eeuw ontdekt, de tijd dat de voormalige fabriek nog een woonhuis was voor de redelijk welgestelde Venlose middenstand. Pas in de twintigste eeuw deed het pand dienst als puddingfabriek en vanaf de jaren zeventig als opslagplaats.

Studenten
Het oorspronkelijke renovatieplan ging uit van de bouw van studentenwoningen, maar dat is volgens Pasch achterhaald. "We zijn bezig om die plannen aan te passen en in het pand appartementen voor starters te maken. Het zou daarbij mooi zijn om de begane grond voor het publiek open te stellen zodat het kennis kan nemen van de rijke bouwhistorie van het gebouw."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Puddingfabriek gaat weer open na restauratie
Jett Rebel bezorgt poppodium Venlo primeur
Lau Geeraets
Lau Geeraets voor de rechter
Venlo levert nieuw poppodium op
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen