Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose privékliniek mag geen operaties meer uitvoeren

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 15:57

Privékliniek Arenborghoeve in Venlo mag voorlopig geen operaties meer uitvoeren.

De kliniek voor plastische chirurgie heeft de zaken niet op orde, oordeelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De problemen kwamen tijdens een inspectie in december 2017 al aan het licht. Omdat er weinig is verbeterd, wordt nu ingegrepen.

Veiligheid
Volgens de inspectie is de kwaliteit en veiligheid in het geding. Er wordt in de kliniek onder meer niet goed omgesprongen met het verstrekken van medicijnen, de infectiepreventie en het bijhouden van de dossiers. In totaal werden 22 tekortkomingen ontdekt.

Andere plekken
Na de inspectie in december besloot de kliniek zelf al om voorlopig geen operaties uit te voeren in Venlo. Dat was op dat moment de enige plek waar de kliniek actief was. Bij een nieuwe controle bleek later dat er op andere plekken wel operaties werden uitgevoerd.

Vertrouwen geschaad
'Arenborghoeve heeft het vertrouwen van de inspectie ernstig geschaad', schrijft de inspectie in een verklaring. De kliniek heeft nu drie maanden de tijd om alles op te lossen. Houdt de kliniek zich er niet aan, dan kan een dwangsom worden opgelegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen