Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose privékliniek mag geen operaties meer uitvoeren

Geplaatst opmaandag 16 juli 2018 - 15:57

Privékliniek Arenborghoeve in Venlo mag voorlopig geen operaties meer uitvoeren.

De kliniek voor plastische chirurgie heeft de zaken niet op orde, oordeelt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De problemen kwamen tijdens een inspectie in december 2017 al aan het licht. Omdat er weinig is verbeterd, wordt nu ingegrepen.

Veiligheid
Volgens de inspectie is de kwaliteit en veiligheid in het geding. Er wordt in de kliniek onder meer niet goed omgesprongen met het verstrekken van medicijnen, de infectiepreventie en het bijhouden van de dossiers. In totaal werden 22 tekortkomingen ontdekt.

Andere plekken
Na de inspectie in december besloot de kliniek zelf al om voorlopig geen operaties uit te voeren in Venlo. Dat was op dat moment de enige plek waar de kliniek actief was. Bij een nieuwe controle bleek later dat er op andere plekken wel operaties werden uitgevoerd.

Vertrouwen geschaad
'Arenborghoeve heeft het vertrouwen van de inspectie ernstig geschaad', schrijft de inspectie in een verklaring. De kliniek heeft nu drie maanden de tijd om alles op te lossen. Houdt de kliniek zich er niet aan, dan kan een dwangsom worden opgelegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen