Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 6:42

Een aantal politieke partijen in Venlo plaatst veel vraagtekens bij het miljoenenproject Fort van Venlo.

Het gemeentebestuur is zeer enthousiast over de plannen. Vier rijksmonumentale kazernegebouwen moeten met elkaar verbonden worden door glas en gaan fungeren als een grote, overdekte markt. Het project moet gerealiseerd gaan worden door de Twister Media Groep, adviesbureau Wyckerveste en bouwreus VolkerWessels. Maar volgens een aantal partijen in de gemeenteraad laat het Venlose college zich dicteren door de drie investeerders.

Risico bij de ondernemers
De drie investeerders willen een startbedrag betalen voor het project en de rest van het geld pas overmaken wanneer het project eenmaal winstgevend is. Over de hoogte van de bedragen wordt nog onderhandeld. Volgens coalitiepartij VVD kan het niet zo zijn dat een groot deel van het risico bij de gemeente komt te liggen. "Dat moet bij de ondernemers liggen, dat is een keihard uitgangspunt", aldus raadslid Martin Camp. Ook een andere coalitiepartner, VenLokaal, heeft veel vraagtekens bij de deal. Evenals D66, SP, GroenLinks en de Lokale Democraten.

Paard van Troje
Volgens SP-fractieleider Ton Heerschop loopt Venlo het risico om 'het paard van Troje' binnen te halen. Hij vreest grote concurrentie voor de horeca in de binnenstad.

Geschikte man
Raadslid Frans Aerts (D66) en Ton Heerschop (SP) vragen zich daarnaast af of CDA-wethouder Jos Teeuwen wel de geschikte man is op dit dossier. De SP wijst daarbij op de rol van Teeuwen bij de debacles als het afblazen van een Tajiri-museum en de soap rond het mikwe.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tekort Venlo: 'Rommel opruimen die eerder bleef liggen'
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Partijleider Geeratz (D66) verlaat Venlose politiek
Debat in Venlo over 'willekeurig' beleid rond Taurus
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen