Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 6:42

Een aantal politieke partijen in Venlo plaatst veel vraagtekens bij het miljoenenproject Fort van Venlo.

Het gemeentebestuur is zeer enthousiast over de plannen. Vier rijksmonumentale kazernegebouwen moeten met elkaar verbonden worden door glas en gaan fungeren als een grote, overdekte markt. Het project moet gerealiseerd gaan worden door de Twister Media Groep, adviesbureau Wyckerveste en bouwreus VolkerWessels. Maar volgens een aantal partijen in de gemeenteraad laat het Venlose college zich dicteren door de drie investeerders.

Risico bij de ondernemers
De drie investeerders willen een startbedrag betalen voor het project en de rest van het geld pas overmaken wanneer het project eenmaal winstgevend is. Over de hoogte van de bedragen wordt nog onderhandeld. Volgens coalitiepartij VVD kan het niet zo zijn dat een groot deel van het risico bij de gemeente komt te liggen. "Dat moet bij de ondernemers liggen, dat is een keihard uitgangspunt", aldus raadslid Martin Camp. Ook een andere coalitiepartner, VenLokaal, heeft veel vraagtekens bij de deal. Evenals D66, SP, GroenLinks en de Lokale Democraten.

Paard van Troje
Volgens SP-fractieleider Ton Heerschop loopt Venlo het risico om 'het paard van Troje' binnen te halen. Hij vreest grote concurrentie voor de horeca in de binnenstad.

Geschikte man
Raadslid Frans Aerts (D66) en Ton Heerschop (SP) vragen zich daarnaast af of CDA-wethouder Jos Teeuwen wel de geschikte man is op dit dossier. De SP wijst daarbij op de rol van Teeuwen bij de debacles als het afblazen van een Tajiri-museum en de soap rond het mikwe.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tekort Venlo: 'Rommel opruimen die eerder bleef liggen'
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Partijleider Geeratz (D66) verlaat Venlose politiek
Debat in Venlo over 'willekeurig' beleid rond Taurus
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen