Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo

Geplaatst opdonderdag 30 oktober 2014 - 6:42

Een aantal politieke partijen in Venlo plaatst veel vraagtekens bij het miljoenenproject Fort van Venlo.

Het gemeentebestuur is zeer enthousiast over de plannen. Vier rijksmonumentale kazernegebouwen moeten met elkaar verbonden worden door glas en gaan fungeren als een grote, overdekte markt. Het project moet gerealiseerd gaan worden door de Twister Media Groep, adviesbureau Wyckerveste en bouwreus VolkerWessels. Maar volgens een aantal partijen in de gemeenteraad laat het Venlose college zich dicteren door de drie investeerders.

Risico bij de ondernemers
De drie investeerders willen een startbedrag betalen voor het project en de rest van het geld pas overmaken wanneer het project eenmaal winstgevend is. Over de hoogte van de bedragen wordt nog onderhandeld. Volgens coalitiepartij VVD kan het niet zo zijn dat een groot deel van het risico bij de gemeente komt te liggen. "Dat moet bij de ondernemers liggen, dat is een keihard uitgangspunt", aldus raadslid Martin Camp. Ook een andere coalitiepartner, VenLokaal, heeft veel vraagtekens bij de deal. Evenals D66, SP, GroenLinks en de Lokale Democraten.

Paard van Troje
Volgens SP-fractieleider Ton Heerschop loopt Venlo het risico om 'het paard van Troje' binnen te halen. Hij vreest grote concurrentie voor de horeca in de binnenstad.

Geschikte man
Raadslid Frans Aerts (D66) en Ton Heerschop (SP) vragen zich daarnaast af of CDA-wethouder Jos Teeuwen wel de geschikte man is op dit dossier. De SP wijst daarbij op de rol van Teeuwen bij de debacles als het afblazen van een Tajiri-museum en de soap rond het mikwe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Tekort Venlo: 'Rommel opruimen die eerder bleef liggen'
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Partijleider Geeratz (D66) verlaat Venlose politiek
Debat in Venlo over 'willekeurig' beleid rond Taurus
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen