Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose Oranje-engel vleugellam

Geplaatst opvrijdag 10 juni 2016 - 11:42

Niet alleen de beste spelers van Nederland ontbreken op het EK, ook de graag geziene oranje-engel Daina Zagata uit Venlo is deze zomer niet te bewonderen in Frankrijk.

De Venlose, met Letse roots, was sinds 2004 een opvallende verschijning binnen het Oranjelegioen. Met haar grote vleugels van 1.20 meter en sexy uitstraling liet ze de harten van voetbalminnend Nederland sneller kloppen. Ze werd in de loop der jaren vaker op de gevoelige plaat vastgelegd dan menig international.

Hans van Breukelen
De vleugels die haar wulpse figuur versierden zijn een idee van haar Venlose vriend Wouter Rexwinkel. Hij wil daarmee verwijzen naar oud-doelman Hans van Breukelen, die tijdens het EK van 1988 ‘een engeltje op zijn lat had zitten.’ Mede dankzij de gelukkige sluitpost wist Oranje dat jaar goud te behalen.

Grote vleugels
Rexwinkel maakte voor zijn liefje twee grote vleugels met karton, ijzerdraad en veren. Daarmee schitterde Daina op de tribunes tijdens eindronden, kwalificatie- en oefenduels.

Duveltje
Nu Oranje al een hele lange tijd geen engeltje, maar een duveltje op de lat heeft zitten, is Daina vleuggellam geslagen: "Ik heb het twaalf jaar gedaan, het was echt heel leuk, maar ik had er op een gegeven moment geen zin meer in", vertelt ze in het Algemeen Dagblad. "Ik ben 40, voel me niet oud of zo, maar ik vraag me wel af: hoe lang kan je dit nog doen?"

WK Rusland
Een comeback is niet uitgesloten. "Heel misschien, als Nederland zich plaatst voor het WK in Rusland, dat ik ze daar nog een keer om doe. Ik heb ze nog niet weggegooid."

Op delimburger.nl lees je meer over het leedvermaak bij onze buren vanwege de afwezigheid van Oranje.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zaza of Pellè? Maurice Graef legt uit hoe het wel moet
VVV-speler Maksimenko ziet kansen tegen Oranje
Vito van Crooij definitief bij selectie Oranje onder 20
Dove Jeffrey Boon gelooft in kwalificatie voor EK voetbal
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen