Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose ondernemers tevreden over kazerneplannen

Geplaatst opdinsdag 31 mei 2016 - 16:46

Ondernemersvereniging Venlostad.com is tevreden met de definitieve plannen voor het kazerneterrein.

Dat laat voorzitter Toine Schreinemachers aan Dagblad de Limburger weten. “Het is natuurlijk niet aan ons om over dit plan te beslissen, maar onze voornaamste zorgen zijn weggenomen.”

Kazerneplannen
Venlostad.com sprak het afgelopen anderhalf jaar intensief met de initiatiefnemers van de
kazerneplannen. “We hebben van onze achterban weleens het verwijt gekregen dat we niet communiceerden over wat er allemaal is besproken, maar daarmee zouden we onze onderhandelingspositie alleen maar verzwakken”, zegt Schreinemachers.

Voor de ondernemersvereniging is het belangrijk dat nu duidelijk is dat in de geplande markthal geen grote winkels kunnen komen en dat er geen regeling met uitgestelde betalingen voor de grond komt. “Bij tegenvallende resultaten bestaat dan het risico dat er uiteindelijk wordt gekozen om alsnog winkels te bouwen. En dat was de vrees van veel ondernemers”, zegt Schreinemachers.

Lees ook: Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo

Venlose binnenstad
De voorzitter van Venlostad.com wijst er wel op dat er aandacht moet blijven voor de Venlose binnenstad. “Het zou echt een fout zijn om daar nu niet meer te investeren met het risico dat er kwaliteitsverschil ontstaat tussen het kazerneterrein en binnenstad. De binnenstad moet er ook piekfijn bij blijven liggen, anders gaan mensen echt niet de oversteek maken naar het Venlose centrum maken.”

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

College enthousiast over plan Fort van Venlo
Plan Bad Blariacum voor kazerneterrein Blerick in ijskast
Venlose politiek twijfelt aan miljoenenplan Fort van Venlo
College Venlo mag praten over grondprijs Kazernekwartier
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen