Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose oliebol als slechtste getest

Geplaatst opmaandag 28 december 2015 - 6:39

Gebakkraam Parel in Venlo heeft de twijfelachtige eer om onderaan te bungelen in de jaarlijkse Oliebollentest van het Algemeen Dagblad.

De zaak op de parkeerplaats bij winkelcentrum De Tref kreeg slechts een 3 van het testpanel, dat in totaal 164 bedrijven bezocht.

Dierenmishandeling
"Neem een spons en snijd daar platte plakken van, 6 minuten frituren en je hebt de oliebollen van Parel. Let op: niet gebruiken als vetbol voor de vogels. Dat zou dierenmishandeling zijn", zo oordeelt de jury over de zaak in Venlo.

Oud braaksel
Maar ook in Maastricht wordt een belabberde bal gebakken. De gebakkraam bij de Brusselse Poort komt met een 160ste plaats nauwelijks hoger dan de Venlose concurrent en ook het oordeel van de jury is niet bepaald milder. "De oliebollen ruiken naar oud braaksel en smaken ook zo. Ze zijn klef en taai en glibberen in je mond alle kanten op. Visolie. Het zou een zegen zijn voor Maastricht als deze bakker iets anders ging doen."

Frisse bal
In totaal kregen vijf Limburgse gebakkramen het testpanel van het ochtendblad over de vloer, en net als vorig jaar gooide deze nonnevottenprovincie geen hoge ogen. Echte Bakker Roubrouks in Sittard kreeg een zesje voor haar "ten dele gelukte poging om een frisse bal te maken." Datzelfde punt was er voor de gebakkraam aan het Bassin in Weert die in 2012 nog de beste oliebollentent van Limburg was. "Te zoet, te veel vulling, te compact en niet gaar."

Lees ook: Limburgse oliebollen scoren slecht in test

Stein
Beste bol in Limburg komt wat het AD betreft uit Stein. Bakker Dukers krijgt een zeven voor zijn middenmoot-oliebol. "Je kunt er eigenlijk niets lelijks over zeggen, maar snel een tweede pakken doe je ook niet. Maak hem luchtiger en krokanter en je hebt een topper."

Regio Rotterdam
Net als vrijwel ieder jaar komt de beste oliebol volgens de test uit de regio Rotterdam, de bakermat van het AD. Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse mag dit jaar de champagne al op maandag 28 januari ontkurken.

Kijk hier voor het hele testverslag van het Algemeen Dagblad, inclusief interactieve kaart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse havengemeenten slaan handen ineen
Rood, geel en groen witbrood voor Vastelaovend
Jaarwisseling in Limburg: Meer dan 10 alcoholvergiftigingen
Tompoezenbakker uit Weert overgenomen door Fransen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen