Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose muzikanten al helemaal in kerstsferen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 17:25

Terwijl de temperaturen nog geregeld zomerse waarden bereiken, is een groep Venlose muzikanten al helemaal in kerstsferen.

Ze zijn de studio ingedoken voor de opnames van een kerst-cd met liedjes in het Venlose dialect.

Kerstmuziek
Wie Kerstmis zegt, zegt kerstmuziek. De klassiekers van Band Aid, Mariah Carey en Bing Cosby kan iedereen inmiddels wel dromen, maar Limburgstalige kerstnummers zijn er nauwelijks. "Kerst is bij uitstek een moment om muziek te luisteren. En hoewel Venlo heel veel singer-songwriters en bandjes heeft, kende ik geen Venlose kerstliedjes. Daardoor is het idee voor een Venlose kerst-cd ontstaan", zegt initiatiefnemer Marcel Tabbers. "Ik heb een oproep gedaan onder Venlose muzikanten. Vervolgens kreeg ik heel veel aanmeldingen van mensen die mee wilden doen."

Frans Pollux, Baer Traa en Kwante Hippe
Om het project daadwerkelijk van de grond te krijgen, werd een crowdfundingsactie gestart. Binnen een mum van tijd was er 15.000 euro bij elkaar. Genoeg om opnames in een professionele studio en de productie van de cd te financieren. Veertien Venlose artiesten hebben zich aangemeld. Onder hen artiesten als Frans Pollux, Arno Adams, Baer Traa en de band Kwante Hippe. Maar ook Samir Ait Moh van het bekende dance-duo Moksi levert een Venloos kerstnummer.

Kerstverhalen
Rond de tijd van Sinterklaas moet er een volwaardig album klaar zijn met vijftien liedjes. Ook worden er twee kerstverhalen geschreven en worden er een aantal mini-documentaires gemaakt onder de titel 'Kers in Venlo'.

Vrijdag 13 december wordt het album gepresenteerd bij Grenswerk en dan worden alle liedjes daar ook live vertolkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen