Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose muzikanten al helemaal in kerstsferen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 17:25

Terwijl de temperaturen nog geregeld zomerse waarden bereiken, is een groep Venlose muzikanten al helemaal in kerstsferen.

Ze zijn de studio ingedoken voor de opnames van een kerst-cd met liedjes in het Venlose dialect.

Kerstmuziek
Wie Kerstmis zegt, zegt kerstmuziek. De klassiekers van Band Aid, Mariah Carey en Bing Cosby kan iedereen inmiddels wel dromen, maar Limburgstalige kerstnummers zijn er nauwelijks. "Kerst is bij uitstek een moment om muziek te luisteren. En hoewel Venlo heel veel singer-songwriters en bandjes heeft, kende ik geen Venlose kerstliedjes. Daardoor is het idee voor een Venlose kerst-cd ontstaan", zegt initiatiefnemer Marcel Tabbers. "Ik heb een oproep gedaan onder Venlose muzikanten. Vervolgens kreeg ik heel veel aanmeldingen van mensen die mee wilden doen."

Frans Pollux, Baer Traa en Kwante Hippe
Om het project daadwerkelijk van de grond te krijgen, werd een crowdfundingsactie gestart. Binnen een mum van tijd was er 15.000 euro bij elkaar. Genoeg om opnames in een professionele studio en de productie van de cd te financieren. Veertien Venlose artiesten hebben zich aangemeld. Onder hen artiesten als Frans Pollux, Arno Adams, Baer Traa en de band Kwante Hippe. Maar ook Samir Ait Moh van het bekende dance-duo Moksi levert een Venloos kerstnummer.

Kerstverhalen
Rond de tijd van Sinterklaas moet er een volwaardig album klaar zijn met vijftien liedjes. Ook worden er twee kerstverhalen geschreven en worden er een aantal mini-documentaires gemaakt onder de titel 'Kers in Venlo'.

Vrijdag 13 december wordt het album gepresenteerd bij Grenswerk en dan worden alle liedjes daar ook live vertolkt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen