Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose muzikanten al helemaal in kerstsferen

Geplaatst opzondag 13 oktober 2019 - 17:25

Terwijl de temperaturen nog geregeld zomerse waarden bereiken, is een groep Venlose muzikanten al helemaal in kerstsferen.

Ze zijn de studio ingedoken voor de opnames van een kerst-cd met liedjes in het Venlose dialect.

Kerstmuziek
Wie Kerstmis zegt, zegt kerstmuziek. De klassiekers van Band Aid, Mariah Carey en Bing Cosby kan iedereen inmiddels wel dromen, maar Limburgstalige kerstnummers zijn er nauwelijks. "Kerst is bij uitstek een moment om muziek te luisteren. En hoewel Venlo heel veel singer-songwriters en bandjes heeft, kende ik geen Venlose kerstliedjes. Daardoor is het idee voor een Venlose kerst-cd ontstaan", zegt initiatiefnemer Marcel Tabbers. "Ik heb een oproep gedaan onder Venlose muzikanten. Vervolgens kreeg ik heel veel aanmeldingen van mensen die mee wilden doen."

Frans Pollux, Baer Traa en Kwante Hippe
Om het project daadwerkelijk van de grond te krijgen, werd een crowdfundingsactie gestart. Binnen een mum van tijd was er 15.000 euro bij elkaar. Genoeg om opnames in een professionele studio en de productie van de cd te financieren. Veertien Venlose artiesten hebben zich aangemeld. Onder hen artiesten als Frans Pollux, Arno Adams, Baer Traa en de band Kwante Hippe. Maar ook Samir Ait Moh van het bekende dance-duo Moksi levert een Venloos kerstnummer.

Kerstverhalen
Rond de tijd van Sinterklaas moet er een volwaardig album klaar zijn met vijftien liedjes. Ook worden er twee kerstverhalen geschreven en worden er een aantal mini-documentaires gemaakt onder de titel 'Kers in Venlo'.

Vrijdag 13 december wordt het album gepresenteerd bij Grenswerk en dan worden alle liedjes daar ook live vertolkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen