Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose leraar genomineerd voor Filmleraar van het Jaar

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 19:35

Jeroen Helmers van het Blariacumcollege in Venlo is genomineerd voor de titel Filmleraar van het Jaar.

Helmers krijgt in de verkiezing concurrentie van Malu Sanders van het Vierde Gymnasium in Amsterdam en Maurice Ermen van basisschool De Uitvinding in Enschede.

New York
De leraar van het Venlose vmbo-college traint zijn leerlingen tijdens zijn lessen Mens en Maatschappij in mediawijsheid door ze filmpjes vanuit verschillende perspectieven te laten zien. Ook heeft hij zijn eigen Filmgroep die de hele vmbo-periode van vier jaar beslaat en waarbij de kinderen zich bezighouden met alle aspecten van filmmaken. Films van de Filmgroep werden onder andere geselecteerd voor het All American High School Film Festival in New York. Samen met de schoolleiding wil Helmers filmeducatie tot pijler van het Blariacumcollege maken.

Vaste plek in onderwijs
Docenten, leerlingen en filmprofessionals uit het hele land hebben het afgelopen jaar kandidaten voorgedragen voor de titel. "Via lessen over film leren steeds meer jongeren betekenis te geven aan de beelden die ons dagelijks omringen", legt de organisatie in een persbericht uit. "Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Om die reden spelen creatieve leraren, die leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst."

Op 1 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen