Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose leraar genomineerd voor Filmleraar van het Jaar

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 19:35

Jeroen Helmers van het Blariacumcollege in Venlo is genomineerd voor de titel Filmleraar van het Jaar.

Helmers krijgt in de verkiezing concurrentie van Malu Sanders van het Vierde Gymnasium in Amsterdam en Maurice Ermen van basisschool De Uitvinding in Enschede.

New York
De leraar van het Venlose vmbo-college traint zijn leerlingen tijdens zijn lessen Mens en Maatschappij in mediawijsheid door ze filmpjes vanuit verschillende perspectieven te laten zien. Ook heeft hij zijn eigen Filmgroep die de hele vmbo-periode van vier jaar beslaat en waarbij de kinderen zich bezighouden met alle aspecten van filmmaken. Films van de Filmgroep werden onder andere geselecteerd voor het All American High School Film Festival in New York. Samen met de schoolleiding wil Helmers filmeducatie tot pijler van het Blariacumcollege maken.

Vaste plek in onderwijs
Docenten, leerlingen en filmprofessionals uit het hele land hebben het afgelopen jaar kandidaten voorgedragen voor de titel. "Via lessen over film leren steeds meer jongeren betekenis te geven aan de beelden die ons dagelijks omringen", legt de organisatie in een persbericht uit. "Filmeducatie heeft nog geen vaste plek in het onderwijs. Om die reden spelen creatieve leraren, die leerlingen op weg helpen in het medialandschap, een belangrijke rol. Zij zijn de ambassadeurs van het onderwijs van de toekomst."

Op 1 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen