Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose komt met laatste vlucht uit Afrika naar huis

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2020 - 19:54

Ineke Hendrickx uit Venlo heeft noodgedwongen het laatste vliegtuig vanuit Malawi naar Amsterdam genomen.

Ze kwam woensdagochtend aan op een verlaten Schiphol.

Vreemd
De Venlose noemt de aankomst op Schiphol een 'vreemde situatie'. Het vliegveld was uitgestorven en werd streng beveiligd. "Alles was afgeplakt."

Video: L1

Malawi
In Malawi had Hendrickx haar handen vol, ze was bezig met het bouwen van een middelbare school voor meisjes. De fundering is inmiddels gelegd. Maar daar geldt inmiddels ook een noodverordening vanwege corona. Als ze was gebleven, had ze waarschijnlijk niet meer thuis kunnen komen.

Waterpomp
Volgens de Venlose zijn er nog geen besmettingen in Malawi gemeld, maar dat komt ook dat er geen mogelijkheden zijn om te testen. Ze vreest dat er bij een uitbraak veel doden vallen. Er zijn geen IC bedden zoals in Nederland en het besmettingsgevaar is door gebrekkige voorzieningen groot: iedereen moet bijvoorbeeld dezelfde waterpomp gebruiken.

Afwachten
Hendrickx kan voorlopig alleen afwachten. Ze blijft zoveel mogelijk binnen en gaat vanuit huis door met sponsors zoeken voor haar meisjesschool. Ze hoopt dat een grote ramp Malawi bespaard blijft.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen