Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose jongeren maken bordspel over seks, drugs en alcohol

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 21:45

Zeven jongeren uit Venlo hebben een bordspel bedacht om taboes op het gebied van seks, drugs, alcohol en relaties bespreekbaar te maken.

Heb je weleens drugs geprobeerd? Hoe sta je tegenover seks op een eerste date? Vind jij het belangrijk wat anderen van jou denken? Dit soort vragen staan centraal in het bordspel, dat de gesprekken tussen ouders en kinderen hierover makkelijker moeten maken.

Veilig thuis
"Het is een leuk en laagdrempelig spel om taboes te doorbreken", vertelt Pepijn Berger, lid van het Pluck Panel dat het spel ontwikkelde. "Je begint bij een avondje uit en komt allerlei dingen tegen. Het doel is om uiteindelijk veilig thuis te komen."

Zo ziet het spel eruit:

Video: L1

Gesprek
Puck Jonkers, de oprichtster van het panel ging in gesprek met jongeren en hoorde dat er nog veel taboes zijn tussen jongeren en hun ouders. "Dus als we nou een luchtig en laagdrempelig spel ontwikkelen over die gevoelige thema's, dan zou dat een mooie tool zijn om het gesprek te starten", zegt Puck.

Geld
Om het spel op de markt te brengen zijn de jongeren een crowdfundingsactie gestart. Ze willen 15.000 euro ophalen. "We gingen bijvoorbeeld naar de Roze Zaterdag in Leeuwarden. Verder hebben we ook een aantal live-events in de buurt van Venlo", vertelt Puck. "Het is een mooi eindproduct geworden, waar we trots op mogen zijn", concludeert Pepijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen