Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose hondenbezitters betalen het meest

Geplaatst opdinsdag 26 januari 2016 - 11:20

In Venlo betalen hondenbezitters de meeste belasting voor hun huisdier. Het verschil met de andere Limburgse gemeenten is groot.

Voor één hond moeten inwoners van de gemeente Venlo 105,15 euro betalen. Dat is met afstand het hoogste belastingtarief van Limburg.

Gratis
De gemeente Stein volgt met een tarief van 85 euro per hond. En de top drie wordt gecompleteerd door Maastricht, met 82,37 euro voor de eerste hond. Ter vergelijking, in de gemeenten Bergen, Horst aan de Maas, Onderbanken, Peel en Maas en Venray hoeven hondenbezitters geen belasting te betalen voor hun huisdier.

Uitlaatplekken
In een schriftelijke reactie noemt de gemeente Venlo het tarief voor de hondenbelasting 'niet onbillijk'. "We praten over een overkomelijk bedrag voor iedere hondenbezitter", laat een woordvoerder weten. "Een deel van de hondenbelasting wordt ook besteed aan hondenuitlaatplekken."

Ontmoediging
Een aantal Limburgse gemeenten probeert haar inwoners te ontmoedigen meer dan één hond in huis te nemen. Hondenbezitters in Heerlen betalen bijvoorbeeld 77 euro voor de eerste hond; kiezen ze voor een tweede hond dan betalen ze daar 220,30 euro voor. Ook in de gemeenten Landgraaf en Brunssum is het belastingtarief voor de tweede hond een stuk hoger, namelijk ruim 140 euro in plaats van 70 euro.

Meer dan de helft van de Limburgse gemeenten heeft het tarief van de hondenbelasting in 2016 iets verhoogd. Bekijk hier de tarieven van vorig jaar.

Wat moet jij voor jouw hond betalen? Bekijk de tarieven op de kaart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hondenbezitter: wat betaal jij voor je hond?
Puppy
Hondenbelasting afgeschaft in twee Limburgse gemeenten
Helft Limburgse gemeenten gekort op bijstandsbudget
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen