Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose handtekeningenverzamelaar wil museum

Geplaatst opvrijdag 8 juni 2018 - 5:55

Als het aan Venlonaar Tom Giesen ligt, opent hij binnenkort in die stad een handtekeningenmuseum.

Dat schrijft Omroep Venlo. Met een persoonlijke verzameling van 16.000 bijzondere handtekeningen heeft hij er dan ook genoeg om te laten zien.

Verhaal
''Achter elke handtekening zit een verhaal'', zegt Giesen. ''Uit correspondentie met allerlei beroemdheden heb ik zoveel mooie stukken gekregen, dat wil ik delen met de Venlonaar.''

Te veel om op te noemen
Zo heeft Giesen behalve handtekeningen van bijvoorbeeld John F. Kennedy ook een stukje van diens haar. Verder bezit hij schilderijen van Anton Pieck en Toon Hermans en ook een tekening van Herman Brood, persoonlijk gekregen toen hij de muzikant annex kunstenaar tegen het lijf liep in Amsterdam. Daarnaast heeft hij een brief van voormalig president van Amerika Lyndon B. Johnson en handtekeningen van alle Israëlische presidenten. ''Vijftig handtekeningen van Brigitte Bardot, dertig van Frank Sinatra en van Barbra Streisand heb ik er 25'', somt hij op. Kortom: teveel om op te noemen.

Levenswerk
Giesen heeft geen kinderen en wil zijn verzameling veiligstellen voor de toekomst. Daarom wil hij een museum openen. ''Verkopen is geen optie. Ik heb nog nooit iets uit mijn collectie verkocht. De verzameling is mijn levenswerk, mijn identiteit en in die verzameling zit een verhaal. En dat verhaal moet verteld worden.''

Een museum met handtekeningen is overigens niet uniek. In de Russische stad Novosibirsk bestaat al een handtekeningenmuseum,

Kijk ook: Venlose verzamelaar van handtekeningen wil museum

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen