Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose handbalsters verliezen nipt 1e duel in Servië

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 20:07

De vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo hebben in de 'thuiswedstrijd' in de achtste finale van de EHF European Cup een nederlaag geleden. In het Servische Arandjelovac werd met 31-32 verloren van ZRK Bekament Bukovicka Banja.

Bij rust stond HandbaL Venlo met 18-17 voor.

Achterstand wegwerken
HandbaL Venlo zette ZRK Bekament Bukovicka Banja direct op een 2-0 achterstand, maar de Servische vrouwen bogen de stand snel om en kwamen met 3-4 voor. Daarna moesten de Venlose vrouwen een aantal keren een minieme achterstand wegwerken, maar na een kwartier spelen kwam het team van coach Robin Gielen weer op voorsprong. Die konden ze geruime tijd vasthouden, maar enkele minuten voor rust kwam HandbaL Venlo met 16-17 achter. Het verschil werd snel weggewerkt en met 18-17 werd de eerste helft afgesloten.

Servische vrouwen slaan gat
Handbal Venlo kon de voorsprong na de hervatting maar enkele minuten vasthouden. De Servische vrouwen kwamen op gelijke hoogte en sloegen een gat van vier doelpunten. Een kwartier voor het einde kwamen de Venlose vrouwen sterk terug. Vijf minuten later was de stand met 28-28 weer in evenwicht.

Het team kwam met 30-28 voor, maar de Servische vrouwen dichtten het gat en kwamen met 30-32 voor. In de slotseconden scoorden de Venlose vrouwen nog een keer, maar slaagden er niet meer in gelijk te maken.

Leeuwendeel
Lianne van Sleeuwen en Angela Steenbakkers namen met acht en zeven doelpunten het leeuwendeel van de Venlose doelpunten voor hun rekening.

Zaterdag tweede duel
Zaterdag komt Handbal Venlo opnieuw in actie tegen ZRK Bekament Bukovicka Banja. De vrouwen moeten dan met twee doelpunten verschil winnen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de EHF European Cup.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen