Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlose en Heerlense criminaliteit in grootse theaterproductie

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 16:10

Het Zuidelijk Toneel gaat de Limburgse criminaliteit vastleggen in een toneelstuk.

Voor een kleine 150 euro heb je al al een pistool op zak en jonge Heerlenaren en Venlonaren kopen ze. In 'De achterkant van...' wordt het verhaal verteld over de verborgen samenleving achter de misdaadcijfers van deze steden.

Verborgen samenleving
De voorstelling wordt in Heerlen gespeeld op Cultura Nova en zal ook een eigen Venlose versie krijgen in oktober. Artistiek leider Piet Menu is nog in gesprek over een exacte locatie. Venlo kwam landelijk in het nieuws door verschillende schietpartijen met dodelijke afloop. Het is niet de eerste keer dat er een toneelvoorstelling over de Venlose criminaliteit wordt opgevoerd. Eind vorig jaar bracht toneelgroep Maastricht het stuk Zwart Water, gebaseerd op de Bende van Venlo die in de jaren negentig geweldsmisdrijven pleegde.

Lees ook: Toneelgroep Maastricht start repetities Zwart Water

Hoofdrollen
In juni starten de eerste repetities. Hoofdrollen zijn weggelegd voor oud PSV-er en singer-songwriter Björn van der Doelen en Mike Weerts die ooit heeft gespeeld in Moeder, ik wil bij de revue.

Tentoonstelling
Voorafgaand aan de voorstellingen tussen september en november, wordt er een tentoonstelling in beide steden aan dit onderwerp gewijd in mei en in juni. Deze zijn toegespitst op de criminaliteitscijfers van elke stad. Daarnaast worden de verhalen achter de cijfers belicht. Die zijn verzameld in samenwerking met de organisatie 'Young in Prison'.

Bewustwording
De tentoonstelling staat op zichzelf. Het doel ervan is bewustwording creëren en mensen stimuleren over het onderwerp na te denken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen