Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlose en Heerlense criminaliteit in grootse theaterproductie

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 16:10

Het Zuidelijk Toneel gaat de Limburgse criminaliteit vastleggen in een toneelstuk.

Voor een kleine 150 euro heb je al al een pistool op zak en jonge Heerlenaren en Venlonaren kopen ze. In 'De achterkant van...' wordt het verhaal verteld over de verborgen samenleving achter de misdaadcijfers van deze steden.

Verborgen samenleving
De voorstelling wordt in Heerlen gespeeld op Cultura Nova en zal ook een eigen Venlose versie krijgen in oktober. Artistiek leider Piet Menu is nog in gesprek over een exacte locatie. Venlo kwam landelijk in het nieuws door verschillende schietpartijen met dodelijke afloop. Het is niet de eerste keer dat er een toneelvoorstelling over de Venlose criminaliteit wordt opgevoerd. Eind vorig jaar bracht toneelgroep Maastricht het stuk Zwart Water, gebaseerd op de Bende van Venlo die in de jaren negentig geweldsmisdrijven pleegde.

Lees ook: Toneelgroep Maastricht start repetities Zwart Water

Hoofdrollen
In juni starten de eerste repetities. Hoofdrollen zijn weggelegd voor oud PSV-er en singer-songwriter Björn van der Doelen en Mike Weerts die ooit heeft gespeeld in Moeder, ik wil bij de revue.

Tentoonstelling
Voorafgaand aan de voorstellingen tussen september en november, wordt er een tentoonstelling in beide steden aan dit onderwerp gewijd in mei en in juni. Deze zijn toegespitst op de criminaliteitscijfers van elke stad. Daarnaast worden de verhalen achter de cijfers belicht. Die zijn verzameld in samenwerking met de organisatie 'Young in Prison'.

Bewustwording
De tentoonstelling staat op zichzelf. Het doel ervan is bewustwording creëren en mensen stimuleren over het onderwerp na te denken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen