Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose dierenarts waarschuwt voor dodelijke hondenziekte

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:00

Dierenarts Mark Weemaes uit Venlo waarschuwt voor een dodelijke hondenziekte vlak over de Duitse grens.

Dit doet hij nadat daar in de buurt twee vossen zijn gestorven aan deze ziekte, ook wel de ziekte van Carré genoemd.

Symptomen
Symptomen hiervan zijn luchtwegproblemen, diarree en braken. Ook kunnen de honden zenuwtrekken krijgen en het kan zelfs leiden tot de dood.

Inentingen
De waarschuwing op de Facebookpagina van de dierenartspraktijk is niet bedoeld om voor paniek te zorgen, aldus Weemaes. "Voor honden die altijd hun inentingen hebben gehad, kan het namelijk geen kwaad." Eigenaren die hun huisdier nog niet hebben ingeënt, raadt hij wel aan dat alsnog te laten doen. Mocht de hond dergelijke ziekteverschijnselen hebben, dan adviseert hij zo snel mogelijk een dierenarts in te schakelen.

Zwerfhonden
De afgelopen jaren heeft Weemaes twee honden met de ziekte in zijn kliniek gehad. Iets wat vroeger nooit voorkwam. Volgens hem komt dat door de afname van vaccinaties. Ook zwerfhonden uit andere landen die met een vals vaccinatieboekje naar Nederland worden gehaald, zijn een risico. Verder zorgt de toename van het aantal vossen ervoor dat het virus verspreid kan worden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen