Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlose dierenarts waarschuwt voor dodelijke hondenziekte

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:00

Dierenarts Mark Weemaes uit Venlo waarschuwt voor een dodelijke hondenziekte vlak over de Duitse grens.

Dit doet hij nadat daar in de buurt twee vossen zijn gestorven aan deze ziekte, ook wel de ziekte van Carré genoemd.

Symptomen
Symptomen hiervan zijn luchtwegproblemen, diarree en braken. Ook kunnen de honden zenuwtrekken krijgen en het kan zelfs leiden tot de dood.

Inentingen
De waarschuwing op de Facebookpagina van de dierenartspraktijk is niet bedoeld om voor paniek te zorgen, aldus Weemaes. "Voor honden die altijd hun inentingen hebben gehad, kan het namelijk geen kwaad." Eigenaren die hun huisdier nog niet hebben ingeënt, raadt hij wel aan dat alsnog te laten doen. Mocht de hond dergelijke ziekteverschijnselen hebben, dan adviseert hij zo snel mogelijk een dierenarts in te schakelen.

Zwerfhonden
De afgelopen jaren heeft Weemaes twee honden met de ziekte in zijn kliniek gehad. Iets wat vroeger nooit voorkwam. Volgens hem komt dat door de afname van vaccinaties. Ook zwerfhonden uit andere landen die met een vals vaccinatieboekje naar Nederland worden gehaald, zijn een risico. Verder zorgt de toename van het aantal vossen ervoor dat het virus verspreid kan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen