Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venlose dierenarts waarschuwt voor dodelijke hondenziekte

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 6:00

Dierenarts Mark Weemaes uit Venlo waarschuwt voor een dodelijke hondenziekte vlak over de Duitse grens.

Dit doet hij nadat daar in de buurt twee vossen zijn gestorven aan deze ziekte, ook wel de ziekte van Carré genoemd.

Symptomen
Symptomen hiervan zijn luchtwegproblemen, diarree en braken. Ook kunnen de honden zenuwtrekken krijgen en het kan zelfs leiden tot de dood.

Inentingen
De waarschuwing op de Facebookpagina van de dierenartspraktijk is niet bedoeld om voor paniek te zorgen, aldus Weemaes. "Voor honden die altijd hun inentingen hebben gehad, kan het namelijk geen kwaad." Eigenaren die hun huisdier nog niet hebben ingeënt, raadt hij wel aan dat alsnog te laten doen. Mocht de hond dergelijke ziekteverschijnselen hebben, dan adviseert hij zo snel mogelijk een dierenarts in te schakelen.

Zwerfhonden
De afgelopen jaren heeft Weemaes twee honden met de ziekte in zijn kliniek gehad. Iets wat vroeger nooit voorkwam. Volgens hem komt dat door de afname van vaccinaties. Ook zwerfhonden uit andere landen die met een vals vaccinatieboekje naar Nederland worden gehaald, zijn een risico. Verder zorgt de toename van het aantal vossen ervoor dat het virus verspreid kan worden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen