Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose curry viert jubileum met speciaal kookboek

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 9:59

Liefhebbers opgelet. De bekende en legendarische 'Venlose' Hela Curry bestaat vijftig jaar. En dat wordt gevierd met een speciaal jubileumkookboek.

In het kookboek staan uiteraard gerechten die worden bereid met de bekende sauzen.

Hela
Het bedrijf Hela Thissen, importeur van de inmiddels beroemde rode fles met Hela Curry Kruiden Ketchup, werd in 1967 opgericht door Harry Thissen. In het eerste jaar verkocht Thissen ruim 200 dozen van de vanuit Duitsland geïmporteerde curry. De jaren daarna groeide dat aantal flink. Inmiddels is de rode fles niet meer weg te denken op de Nederlandse keukentafel.

Gerechten
Om het jubileum extra glans te geven heeft het Venlose familiebedrijf een speciaal kookboek samengesteld. Zo staat er bijvoorbeeld precies in hoe je een Hela Curry Tosti of een Hela Curry Pizza maakt. Om wat meer indruk te maken kun je ook een Chili con Hela Curry of Tricolore à la Hela Curry serveren.

Eerder bracht het Venlose bedrijf ter gelegenheid van dit jubileum ook al een speciaal sausje uit.

Lees ook: Venlose curry bestaat 50 jaar en komt met speciaal sausje

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen