Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose curry viert jubileum met speciaal kookboek

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 9:59

Liefhebbers opgelet. De bekende en legendarische 'Venlose' Hela Curry bestaat vijftig jaar. En dat wordt gevierd met een speciaal jubileumkookboek.

In het kookboek staan uiteraard gerechten die worden bereid met de bekende sauzen.

Hela
Het bedrijf Hela Thissen, importeur van de inmiddels beroemde rode fles met Hela Curry Kruiden Ketchup, werd in 1967 opgericht door Harry Thissen. In het eerste jaar verkocht Thissen ruim 200 dozen van de vanuit Duitsland geïmporteerde curry. De jaren daarna groeide dat aantal flink. Inmiddels is de rode fles niet meer weg te denken op de Nederlandse keukentafel.

Gerechten
Om het jubileum extra glans te geven heeft het Venlose familiebedrijf een speciaal kookboek samengesteld. Zo staat er bijvoorbeeld precies in hoe je een Hela Curry Tosti of een Hela Curry Pizza maakt. Om wat meer indruk te maken kun je ook een Chili con Hela Curry of Tricolore à la Hela Curry serveren.

Eerder bracht het Venlose bedrijf ter gelegenheid van dit jubileum ook al een speciaal sausje uit.

Lees ook: Venlose curry bestaat 50 jaar en komt met speciaal sausje

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen