Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 23:00

Zes fractieleden van de Venlose partij EENlokaal hebben het zevende raadslid van de coalitiepartij, Ali Oruç, uit de fractie gezet.

Dat heeft het zestal donderdagavond besloten, weet Omroep Venlo.

Toelichting
"We hebben het er vanavond over gehad en zijn daarna tot deze beslissing gekomen", zegt fractievoorzitter Luud Pieko. Hij wil niet toelichten waarom zijn fractie donderdagavond het besluit heeft genomen.

Zetel
Het is niet duidelijk wat met de zetel van Oruç, die telefonisch met de vergadering meeluisterde, gaat gebeuren. "We weten zeker dat we met zes man overblijven in de fractie, of die zevende zetel ook een EENLokaal-zetel blijft, ligt aan de keuze van Oruç", aldus Pieko.

Lees ook: Overtredingen geconstateerd in panden Venloos raadslid

Tijdelijk vertrek
​Oruç laat in een reactie weten dat hij het besluit van zijn partij snapt, maar het slechts een tijdelijk vertrek is. "Gaat u er maar vanuit dat dit tijdelijk is en dat ik terugkeer. Terugkeren omdat er nog heel veel te doen is in Venlo. Mijn droom voor een Venlo waar iedereen ongeacht zijn achtergrond een plek kan vinden, is nog niet gerealiseerd", zo schrijft hij in een reactie.

Fraude en witwaspraktijken
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. In juli werd bekend dat justitie hem verdenkt van fraude en witwaspraktijken. Maandag bleek dat in vier panden van het raadslid bij controles tussen 2009 en juli 2018 misstanden waren gesignaleerd. De oppositiepartijen CDA, VVD, PVV en D66 hadden die informatie opgevraagd na publicaties in De Limburger.

Oruç en het bestuur van EENLokaal besloten begin augustus al dat Oruç zijn werk voor de gemeenteraad tijdelijk zou neerleggen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen