Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 23:00

Zes fractieleden van de Venlose partij EENlokaal hebben het zevende raadslid van de coalitiepartij, Ali Oruç, uit de fractie gezet.

Dat heeft het zestal donderdagavond besloten, weet Omroep Venlo.

Toelichting
"We hebben het er vanavond over gehad en zijn daarna tot deze beslissing gekomen", zegt fractievoorzitter Luud Pieko. Hij wil niet toelichten waarom zijn fractie donderdagavond het besluit heeft genomen.

Zetel
Het is niet duidelijk wat met de zetel van Oruç, die telefonisch met de vergadering meeluisterde, gaat gebeuren. "We weten zeker dat we met zes man overblijven in de fractie, of die zevende zetel ook een EENLokaal-zetel blijft, ligt aan de keuze van Oruç", aldus Pieko.

Lees ook: Overtredingen geconstateerd in panden Venloos raadslid

Tijdelijk vertrek
​Oruç laat in een reactie weten dat hij het besluit van zijn partij snapt, maar het slechts een tijdelijk vertrek is. "Gaat u er maar vanuit dat dit tijdelijk is en dat ik terugkeer. Terugkeren omdat er nog heel veel te doen is in Venlo. Mijn droom voor een Venlo waar iedereen ongeacht zijn achtergrond een plek kan vinden, is nog niet gerealiseerd", zo schrijft hij in een reactie.

Fraude en witwaspraktijken
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. In juli werd bekend dat justitie hem verdenkt van fraude en witwaspraktijken. Maandag bleek dat in vier panden van het raadslid bij controles tussen 2009 en juli 2018 misstanden waren gesignaleerd. De oppositiepartijen CDA, VVD, PVV en D66 hadden die informatie opgevraagd na publicaties in De Limburger.

Oruç en het bestuur van EENLokaal besloten begin augustus al dat Oruç zijn werk voor de gemeenteraad tijdelijk zou neerleggen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen