Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 23:00

Zes fractieleden van de Venlose partij EENlokaal hebben het zevende raadslid van de coalitiepartij, Ali Oruç, uit de fractie gezet.

Dat heeft het zestal donderdagavond besloten, weet Omroep Venlo.

Toelichting
"We hebben het er vanavond over gehad en zijn daarna tot deze beslissing gekomen", zegt fractievoorzitter Luud Pieko. Hij wil niet toelichten waarom zijn fractie donderdagavond het besluit heeft genomen.

Zetel
Het is niet duidelijk wat met de zetel van Oruç, die telefonisch met de vergadering meeluisterde, gaat gebeuren. "We weten zeker dat we met zes man overblijven in de fractie, of die zevende zetel ook een EENLokaal-zetel blijft, ligt aan de keuze van Oruç", aldus Pieko.

Lees ook: Overtredingen geconstateerd in panden Venloos raadslid

Tijdelijk vertrek
​Oruç laat in een reactie weten dat hij het besluit van zijn partij snapt, maar het slechts een tijdelijk vertrek is. "Gaat u er maar vanuit dat dit tijdelijk is en dat ik terugkeer. Terugkeren omdat er nog heel veel te doen is in Venlo. Mijn droom voor een Venlo waar iedereen ongeacht zijn achtergrond een plek kan vinden, is nog niet gerealiseerd", zo schrijft hij in een reactie.

Fraude en witwaspraktijken
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. In juli werd bekend dat justitie hem verdenkt van fraude en witwaspraktijken. Maandag bleek dat in vier panden van het raadslid bij controles tussen 2009 en juli 2018 misstanden waren gesignaleerd. De oppositiepartijen CDA, VVD, PVV en D66 hadden die informatie opgevraagd na publicaties in De Limburger.

Oruç en het bestuur van EENLokaal besloten begin augustus al dat Oruç zijn werk voor de gemeenteraad tijdelijk zou neerleggen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen