Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose buurman: 'Deze woningen hebben geen fundering'

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 15:23

Frans Rombouts, buurman van het ingestorte huis in de Bergstraat in Venlo, zegt dat hij al eerder heeft gewaarschuwd dat de huizen in zijn straat geen betonnen fundering hebben.

Daardoor zou het onverantwoord zijn om vlak naast de woningen te graven. Op het moment dat de woning instortte, werd er naast het pand gegraven.

Dommigheid
Rombouts is na de instorting zelf ook geëvacueerd, uit vrees voor instorting van zijn eigen huis. "Het pand is onbewoonbaar. Daarnaast was men vergeten de waterleiding af te sluiten, dus mijn huis heeft ook nog waterschade opgelopen. Dit hele verhaal is pure dommigheid van de ingenieurs," aldus een woedende buurman.

Geen signalen
De gemeente Venlo kan niet inhoudelijk reageren, omdat de zaak nog in onderzoek is. Zij laat weten dat er in het verleden met Rombouts gesprekken zijn gevoerd over de vernieuwingen in de wijk, maar gaat verder niet in op de details van die gesprekken. Woningcorporatie Woonwenz heeft eerder geen signalen over eventuele gebreken ontvangen. Of de fundering gestut had moeten worden, wordt nog onderzocht.

Naderend onheil
Twee maanden geleden startte het bouwrijp maken van de grond naast het ingestorte huis. Rombouts stelt dat hij de werklui toen wederom wees op het gebrek aan fundering. Donderdagochtend merkte de Venlonaar dat zijn deur moeilijker open ging, in zijn ogen een voorteken op het naderend onheil. "Er was bij de graafwerkzaamheden niks gestut. Nog niet met een bezemsteel, laat staan met ijzeren balken."

Rombouts wordt voorlopig ondergebracht in een hotel. Hij zegt dat hij niet verzekerd is voor de schade aan zijn woning.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen