Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose buurman: 'Deze woningen hebben geen fundering'

Geplaatst opdonderdag 25 januari 2018 - 15:23

Frans Rombouts, buurman van het ingestorte huis in de Bergstraat in Venlo, zegt dat hij al eerder heeft gewaarschuwd dat de huizen in zijn straat geen betonnen fundering hebben.

Daardoor zou het onverantwoord zijn om vlak naast de woningen te graven. Op het moment dat de woning instortte, werd er naast het pand gegraven.

Dommigheid
Rombouts is na de instorting zelf ook geëvacueerd, uit vrees voor instorting van zijn eigen huis. "Het pand is onbewoonbaar. Daarnaast was men vergeten de waterleiding af te sluiten, dus mijn huis heeft ook nog waterschade opgelopen. Dit hele verhaal is pure dommigheid van de ingenieurs," aldus een woedende buurman.

Geen signalen
De gemeente Venlo kan niet inhoudelijk reageren, omdat de zaak nog in onderzoek is. Zij laat weten dat er in het verleden met Rombouts gesprekken zijn gevoerd over de vernieuwingen in de wijk, maar gaat verder niet in op de details van die gesprekken. Woningcorporatie Woonwenz heeft eerder geen signalen over eventuele gebreken ontvangen. Of de fundering gestut had moeten worden, wordt nog onderzocht.

Naderend onheil
Twee maanden geleden startte het bouwrijp maken van de grond naast het ingestorte huis. Rombouts stelt dat hij de werklui toen wederom wees op het gebrek aan fundering. Donderdagochtend merkte de Venlonaar dat zijn deur moeilijker open ging, in zijn ogen een voorteken op het naderend onheil. "Er was bij de graafwerkzaamheden niks gestut. Nog niet met een bezemsteel, laat staan met ijzeren balken."

Rombouts wordt voorlopig ondergebracht in een hotel. Hij zegt dat hij niet verzekerd is voor de schade aan zijn woning.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen