Overslaan en naar de inhoud gaan

Venlose bioscoopexploitant haakt af bij Kazernekwartier

Geplaatst opzaterdag 18 april 2015 - 8:41

De Venlose bioscoopexploitant Joep Caubo zit niet meer aan tafel met de gemeente en de initiatiefnemers achter het Kazernekwartier.

"Zolang niet duidelijk is wie de bioscoop in het het LeisureDome gaat exploiteren, zijn er ook geen afspraken te maken", zegt Caubo.

Geen tweede bioscoop
De gemeenteraad van Venlo heeft het college eerder in een motie opgeroepen Caubo te betrekken bij het maken van plannen voor het Kazernekwartier. Een belangrijk onderdeel van die plannen is het LeisureDome, met daarin onder andere een grote bioscoop. "Ik heb altijd aangegeven dat er in Venlo geen markt is voor een tweede grote bioscoop. Op de vraag of ik eventueel de bioscoop in het LeisureDome zou willen exploiteren heb ik dan ook ‘nee’ gezegd", geeft Caubo aan.

Niemand wil naar Venlo
De ondernemer is ervan overtuigd dat er uiteindelijk helemaal geen bioscoopexploitant voor het LeisureDome te vinden is. "Het bioscoopwereldje is klein en ik heb goede contacten met diverse partijen. Die geven allemaal aan niet naar Venlo te willen komen."

Teleurgesteld
De gemeente is onaangenaam verrast door het afhaken van Caubo. "Op 12 maart heeft een eerste gesprek tussen de verschillende partijen plaatsgevonden.
Daar zijn toen ook vervolggesprekken gepland. Het had dus meer voor de hand gelegen dat Caubo verder met ons had gesproken”, zegt wethouder Wim van den Beucken, bij afwezigheid van Teeuwen, vervangend portefeuillehouder.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bioscoop Venlo gaat weg bij filmhuis
College enthousiast over plan Fort van Venlo
Kazerne kazernekwartier Venlo
Plannen voor Kazernekwartier zijn nog niet klaar
Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen