Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venloos woonhuis verkocht in ruil voor bitcoins

Geplaatst opvrijdag 6 oktober 2017 - 15:28

Het plan om een huis in Venlo te verkopen in ruil voor bitcoins is gelukt.

Venlonaar Didi Taihuttu heeft zijn stulpje onder voorbehoud verkocht. De koopsom wordt gedeeltelijk betaald in de digitale munt.

Inboedel
Volgens Omroep Venlo is de verkoper zo enthousiast over zijn deal, dat hij nu ook zijn hele inboedel te koop heeft gezet in bitcoins.

Goede deal
​Taihuttu hoopt flink winst te maken op de verkoop. Hij hoopt dat de digitale munt komende jaren fors in waarde stijgt. Eerder sleepte hij zo al wat geld binnen. Hij kocht bitcoins toen deze nog minder dan een euro waard waren en verkocht ze later voor honderden euro's.

Camping
Voorlopig moet Taihuttu wel genoegen nemen met minder. Hij woont nu met zijn vrouw en drie dochters in een chalet op een camping in de buurt van Venlo. "We zijn van 600 vierkante meter naar 60 vierkante meter gegaan", vertelt hij tegen de omroep. "Wij merkten dat onze kinderen materialistisch werden opgevoed. Wij willen hen meegeven dat het in het leven om veel meer gaat dan spullen."

Lees ook: Limburger verkoopt huis voor bitcoins

Het duurde even voordat de Venlonaar zijn huis op deze manier kon verkopen. Hij moest een makelaar en notaris vinden die bereid waren om het op deze manier te doen.

In augustus maakte de Venlonaar zijn plan om het huis in bitcoins te verkopen bekend.
Video: L1

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen