Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos stel moet noodgedwongen Zeeuws vakantiehuis uit

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 10:53

In Zeeland gaat maandag om 12:00 uur een noodverordening in waardoor Dinie en Eric van Stralen uit Venlo hun vakantiehuis in Nieuwvliet moeten verlaten. Terug naar huis is geen optie, want dat is volgens het echtpaar niet veilig.

"Ik heb alle begrip voor de noodverordening", zegt Dinie van Stralen tegen Omroep Zeeland. "Maar wij zijn niet voor niets vertrokken uit Limburg. Daar heerst heel erg de corona."

Risicogroep
De twee horen tot de risicogroep. "Mijn man slikt behoorlijk wat medicijnen, is 70 en ik ben 67 jaar", aldus Dinie. In hun huis in Venlo wonen op dit moment hun dochter met de kinderen. En zij hebben klachten die lijken op het coronavirus.

Bij de schoondochter die elders woont, is het coronavirus al vastgesteld. Teruggaan naar huis is dus geen optie voor het echtpaar. In Nieuwvliet voelt het echtpaar zich een stuk veiliger. Toch zullen ze waarschijnlijk hun spullen moeten pakken.

Laatste poging
Maandag gaat het stel nog een laatste poging wagen bij de gemeente om toch op de camping te mogen blijven. De eigenaar vindt het volgens het echtpaar prima, als ze officieel toestemming hebben.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen