Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos stel moet noodgedwongen Zeeuws vakantiehuis uit

Geplaatst opmaandag 30 maart 2020 - 10:53

In Zeeland gaat maandag om 12:00 uur een noodverordening in waardoor Dinie en Eric van Stralen uit Venlo hun vakantiehuis in Nieuwvliet moeten verlaten. Terug naar huis is geen optie, want dat is volgens het echtpaar niet veilig.

"Ik heb alle begrip voor de noodverordening", zegt Dinie van Stralen tegen Omroep Zeeland. "Maar wij zijn niet voor niets vertrokken uit Limburg. Daar heerst heel erg de corona."

Risicogroep
De twee horen tot de risicogroep. "Mijn man slikt behoorlijk wat medicijnen, is 70 en ik ben 67 jaar", aldus Dinie. In hun huis in Venlo wonen op dit moment hun dochter met de kinderen. En zij hebben klachten die lijken op het coronavirus.

Bij de schoondochter die elders woont, is het coronavirus al vastgesteld. Teruggaan naar huis is dus geen optie voor het echtpaar. In Nieuwvliet voelt het echtpaar zich een stuk veiliger. Toch zullen ze waarschijnlijk hun spullen moeten pakken.

Laatste poging
Maandag gaat het stel nog een laatste poging wagen bij de gemeente om toch op de camping te mogen blijven. De eigenaar vindt het volgens het echtpaar prima, als ze officieel toestemming hebben.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen