Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid voor de rechter voor witwassen en fraude

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 6:00

Het Venlose raadslid Ali Oruç (45) moet volgende week voor de rechter verschijnen. Hij moet zich op woensdag verantwoorden voor vermeende witwas- en fraudepraktijken.

Oruç, die met eenmanspartij Fractie Oruç zitting neemt in de Venlose gemeenteraad, claimt dat hij niets fout heeft gedaan.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Vastgoedbaas Oruç
In juli 2017 werd er een inval gedaan in de woning van het raadslid, vanwege een onderzoek naar vastgoedfraude. Oruç bezit tien panden in Venlo en Venray. Hij zou onder andere te veel mensen in één woning huisvesten en panden verbouwen zonder vergunning.

Politieke pauze
Na alle commotie werd de veertiger uit coalitiepartij EENLokaal gezet. Hij besloot na een ziekteverlof van zestien weken een doorstart te maken met zijn eenmansfractie. Het bleef daarna een tijd stil rondom zijn zaak. Volgende week komt deze alsnog voor de rechter.

Samen verdacht
Justitie verdenkt de Venlonaar officieel van valsheid in geschrifte (hypotheekfraude), witwassen en oplichting in vereniging. Dat laatste feit zou hij samen met zijn 40-jarige partner hebben gepleegd. Daarnaast wordt ook zij verdacht van valsheid in geschrifte.

Hoge uitgaven
Oruç wast zijn handen in onschuld. "Justitie zegt bijvoorbeeld dat zijn uitgaven hoger zijn dan zijn inkomsten, vandaar witwassen", zegt advocaat Jules Heemskerk. "Maar hij kan dat verklaren, vertelt hij. Hij zegt dat hij onschuldig is."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen