Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid voor de rechter voor witwassen en fraude

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 6:00

Het Venlose raadslid Ali Oruç (45) moet volgende week voor de rechter verschijnen. Hij moet zich op woensdag verantwoorden voor vermeende witwas- en fraudepraktijken.

Oruç, die met eenmanspartij Fractie Oruç zitting neemt in de Venlose gemeenteraad, claimt dat hij niets fout heeft gedaan.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Vastgoedbaas Oruç
In juli 2017 werd er een inval gedaan in de woning van het raadslid, vanwege een onderzoek naar vastgoedfraude. Oruç bezit tien panden in Venlo en Venray. Hij zou onder andere te veel mensen in één woning huisvesten en panden verbouwen zonder vergunning.

Politieke pauze
Na alle commotie werd de veertiger uit coalitiepartij EENLokaal gezet. Hij besloot na een ziekteverlof van zestien weken een doorstart te maken met zijn eenmansfractie. Het bleef daarna een tijd stil rondom zijn zaak. Volgende week komt deze alsnog voor de rechter.

Samen verdacht
Justitie verdenkt de Venlonaar officieel van valsheid in geschrifte (hypotheekfraude), witwassen en oplichting in vereniging. Dat laatste feit zou hij samen met zijn 40-jarige partner hebben gepleegd. Daarnaast wordt ook zij verdacht van valsheid in geschrifte.

Hoge uitgaven
Oruç wast zijn handen in onschuld. "Justitie zegt bijvoorbeeld dat zijn uitgaven hoger zijn dan zijn inkomsten, vandaar witwassen", zegt advocaat Jules Heemskerk. "Maar hij kan dat verklaren, vertelt hij. Hij zegt dat hij onschuldig is."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen