Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid voor de rechter voor witwassen en fraude

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 6:00

Het Venlose raadslid Ali Oruç (45) moet volgende week voor de rechter verschijnen. Hij moet zich op woensdag verantwoorden voor vermeende witwas- en fraudepraktijken.

Oruç, die met eenmanspartij Fractie Oruç zitting neemt in de Venlose gemeenteraad, claimt dat hij niets fout heeft gedaan.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Vastgoedbaas Oruç
In juli 2017 werd er een inval gedaan in de woning van het raadslid, vanwege een onderzoek naar vastgoedfraude. Oruç bezit tien panden in Venlo en Venray. Hij zou onder andere te veel mensen in één woning huisvesten en panden verbouwen zonder vergunning.

Politieke pauze
Na alle commotie werd de veertiger uit coalitiepartij EENLokaal gezet. Hij besloot na een ziekteverlof van zestien weken een doorstart te maken met zijn eenmansfractie. Het bleef daarna een tijd stil rondom zijn zaak. Volgende week komt deze alsnog voor de rechter.

Samen verdacht
Justitie verdenkt de Venlonaar officieel van valsheid in geschrifte (hypotheekfraude), witwassen en oplichting in vereniging. Dat laatste feit zou hij samen met zijn 40-jarige partner hebben gepleegd. Daarnaast wordt ook zij verdacht van valsheid in geschrifte.

Hoge uitgaven
Oruç wast zijn handen in onschuld. "Justitie zegt bijvoorbeeld dat zijn uitgaven hoger zijn dan zijn inkomsten, vandaar witwassen", zegt advocaat Jules Heemskerk. "Maar hij kan dat verklaren, vertelt hij. Hij zegt dat hij onschuldig is."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen