Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid voor de rechter voor witwassen en fraude

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 6:00

Het Venlose raadslid Ali Oruç (45) moet volgende week voor de rechter verschijnen. Hij moet zich op woensdag verantwoorden voor vermeende witwas- en fraudepraktijken.

Oruç, die met eenmanspartij Fractie Oruç zitting neemt in de Venlose gemeenteraad, claimt dat hij niets fout heeft gedaan.

Lees ook: Venlose coalitiepartij zet raadslid uit fractie

Vastgoedbaas Oruç
In juli 2017 werd er een inval gedaan in de woning van het raadslid, vanwege een onderzoek naar vastgoedfraude. Oruç bezit tien panden in Venlo en Venray. Hij zou onder andere te veel mensen in één woning huisvesten en panden verbouwen zonder vergunning.

Politieke pauze
Na alle commotie werd de veertiger uit coalitiepartij EENLokaal gezet. Hij besloot na een ziekteverlof van zestien weken een doorstart te maken met zijn eenmansfractie. Het bleef daarna een tijd stil rondom zijn zaak. Volgende week komt deze alsnog voor de rechter.

Samen verdacht
Justitie verdenkt de Venlonaar officieel van valsheid in geschrifte (hypotheekfraude), witwassen en oplichting in vereniging. Dat laatste feit zou hij samen met zijn 40-jarige partner hebben gepleegd. Daarnaast wordt ook zij verdacht van valsheid in geschrifte.

Hoge uitgaven
Oruç wast zijn handen in onschuld. "Justitie zegt bijvoorbeeld dat zijn uitgaven hoger zijn dan zijn inkomsten, vandaar witwassen", zegt advocaat Jules Heemskerk. "Maar hij kan dat verklaren, vertelt hij. Hij zegt dat hij onschuldig is."

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen