Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid verdacht van fraude en witwaspraktijken

Geplaatst opzaterdag 28 juli 2018 - 13:17

Justitie verdenkt het Venlose raadslid Ali Oruç van fraude en witwaspraktijken.

Dat blijkt uit onderzoek van De Limburger naar het lid van de coalitiepartij EENLokaal.

Inval
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. Vanwege de verdenking is justitie vorig jaar een onderzoek gestart en is er vanwege de verdenking een inval geweest in een van zijn panden.

Slechte omstandigheden
De krant heeft de afgelopen weken meerdere panden van Oruç bezocht en met meerdere huurders gesproken. Terwijl het raadslid dit voorjaar pleitte voor een harde aanpak van illegale kamerverhuur en overbewoning, zou hij zelf huurders onder slechte omstandigheden in zijn woningen laten wonen. Ook zou hij deze panden goedkoop hebben gekocht en met zo weinig mogelijk middelen verbouwd hebben tot kamers en appartementen. Soms zelfs zonder vergunning.

Of het onderzoek van het OM, dat nog steeds loopt, te maken heeft met zijn verhuur- en vastgoedactiviteiten, wil justitie niet zeggen en verwacht in september meer duidelijkheid te kunnen geven.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen