Overslaan en naar de inhoud gaan

Venloos raadslid verdacht van fraude en witwaspraktijken

Geplaatst opzaterdag 28 juli 2018 - 13:17

Justitie verdenkt het Venlose raadslid Ali Oruç van fraude en witwaspraktijken.

Dat blijkt uit onderzoek van De Limburger naar het lid van de coalitiepartij EENLokaal.

Inval
Naast raadslid voor EENLokaal is Oruç vastgoedondernemer en bezit hij in totaal tien panden in Venray en Venlo. Vanwege de verdenking is justitie vorig jaar een onderzoek gestart en is er vanwege de verdenking een inval geweest in een van zijn panden.

Slechte omstandigheden
De krant heeft de afgelopen weken meerdere panden van Oruç bezocht en met meerdere huurders gesproken. Terwijl het raadslid dit voorjaar pleitte voor een harde aanpak van illegale kamerverhuur en overbewoning, zou hij zelf huurders onder slechte omstandigheden in zijn woningen laten wonen. Ook zou hij deze panden goedkoop hebben gekocht en met zo weinig mogelijk middelen verbouwd hebben tot kamers en appartementen. Soms zelfs zonder vergunning.

Of het onderzoek van het OM, dat nog steeds loopt, te maken heeft met zijn verhuur- en vastgoedactiviteiten, wil justitie niet zeggen en verwacht in september meer duidelijkheid te kunnen geven.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen